המתת חסד הינו נושא רגיש ביותר

  • פסלות ירושה
    דנה | 04/12/2009 13:53

    לפני כשנה לערך אבי נפטר,אבי היה חולה בסוכרת, לב, וסרטן. הוא היה מקבל באופן קבוע כדורים ללחץ דם, למחלת הלב, וטיפול לסוכרת. 3 ימים לפני מותו אמא שלי ואחים שלי החליטו המשפחה ( לפי המלצת רופא המשפחה ) שהגיע לביקור בית, כי אין טעם להמשיך לתת לו את הטיפול למחלות שלו, ובעניין מחלת הסרטן, נאמר להם לתת לו טיפול להרגעה בלבד, וכול זה בטענה כי המשך מתן טיפול ליתר המחלות מלבד הסרטן, רק יאריכו לו את חייו. וכך נהגו משפחתי באמלצת רופא המשפחה. אני למעשה מבינה מהתנהלות שכזו7 ( כהמתת חסד ) ולכן ולמרות התנגדות שלי להמלצת הרופא, כך נהגה משפחתי. האם אין במעשים אלו עבירה פלילית, והאם בגלל התנהגות כזו, בית המשפט יכול לקבוע כי הם פסולים מלרשת את עזבונו של אבי.למעשה אין לי הוכחה למצב הזה מלבד עדותי שהייתי נוכחת בזמן המלצת הרופא, ותלונה שהגשתי במשטרה כשבועיים לערך לאחר מותו, אך לא נעשה דבר בעניין ע"י המשטרה כבר שנה

    • המתת חסד הינו נושא רגיש ביותר
      שקד | 05/12/2009 08:58

      המתת חסד הינו נושא רגיש ביותר, ובפרט נתון לרצון החולה.ברגע שיש ספק לגבי רצון החולה להמתת חסד.לא נתן לבצע המתת חסד.כאשר חולה מקבל טיפול יש שיבין את הטיפול בצלילות דעת. ולאו האפוטרופוס, למעשה אם הוא לא היה צלול והמשפחה החליטה הם היו האפוטרופוס למעשה. את יכולה לבקש מבימ"ש שיצנו דוחות כדין בשל התנהלותם כאפוטרופוס למעשה על פי חוק הכשרות המשפטית נדמה לי סעיף 67. בהצלחה...אני לא משפטנית זאת רק עיצה.שקד..

    • המתת חסד - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 05/12/2009 17:27

      דנה שלום, השאלה האם נעשו מעשים פליליים אמורה להחקר על ידי המשטרה. היה והתשובה תהיה חיובית - תהיה לכך השפעה על נושא העזבון. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה