חוששת לחתום - דיני משפחה

  • כתב ויתור לבנק עקב משכנתא
    עמית | 03/12/2009 13:40

    שלום לכם -אבקש את עזרתכם אני ובעלי נשואים באושר מזה כשנתיים , לפני הנישואים ערכנו בינינו הסכם ממון המסדיר את חלוקת הרכוש חס וחלילה אם יגיע יום ונתגרש - הסכם זה קיבל תוקף בית דין לפני הנישואים -וכל זאת לבקשת בעלי. (הכרתי אותו כאשר היתה בבעלותו דירה) בהסכם הנל מצוין כי הוא (ההסכם)הקובע לגבי גורל הדירה גם אם יהיה שינוי בצורת הלוואה בעבר או בעתיד שבעלי לקח עבור אותה דירה. כ"כ מסמכי הטאבו נערכו בזמנו על שמו - לפני הכרותנו מחד גיסא כ"כ חשבון המשכנתא משולם מחשבון משותף .ומאידך גיסא במקרה גירושים חס וחלילה מצויין בהסכם הממון כי אני זכאית להחזר עקב תשלום המשכנתא מהחשבון המשותף. העניין הוא שאנו רוצים למחזר את המשכנתא כדי להוזיל עלויות החזר משמעותיות - הבנק מצידו ניתקל בנו הפעם כנשואים ולדבריו בנק ישראל מנחה את הבנקים לדרוש הצטרפות האשה למשכנתא כאשר מדובר בזוג נשוי או לחילופין לחתום מצד האשה על כתב ויתור בנושא הדירה (מסמך מצורף) האם אני יכולה לחתום ? האם יש שינוי לרעה עקב חתימה זו? אני מבינה שנפגעת זכותי בכל מה שקשור לדיור מוגן האם כך הדבר?אני מעט חוששת לחתום ,האם יש צדק בחששותי(כרגע אני בהריון מתקדם)? תודה מראש - עמית

    • חוששת לחתום - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 03/12/2009 21:37

      אם הסכם טרום הנישואין אכן מסדיר את הזכות שלך להשבה של כספים ששילמת ביחד - כמשכנתא, אני לא הייתי מוטרד מפרוצדורות מסויימות בבנק. תזכרי ששינוי של הסכם ממון יכול להעשות רק בכתב ובאישור ערכאה משפטית. ובהעדר שינוי שכזה, ההסכם תקף וחל גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום