ביטוח שיניים

  • טיפולי שיניים
    אלה | 02/12/2009 14:16

    בהסכם הגירושין נאמר שהמזונות אינם כוללים הוצאות רפואיות חריגות. הבינותי מכם שטיפולי שיניים נחשבים שהוצ' חריגות. כעת עשיתי ביטוחי שיניים לילדי והגרוש אינו רוצה להשתתף בהוצאה הכספית. מה עלי לעשות?

    • ביטוח שיניים
      טו"ר אביעד אושרי | 02/12/2009 15:23

      לדעתי לא ניתן לחייב אב להשתתף בהוצאות הביטוח לטיפולי שיניים של הקטינים. אולםיש לך פתרון פשוט והגיוני, רצוי שתשלחי אליו בקשה מעו"ד לשאת בהוצאות הביטוח כדי שהתנגדותו להשתתף בהוצאות הביטוח תועבר אליך בכתב, ואז במידה והקטין יזדקק לטיפול שיניים תוכלי להטיל עליו את חלקו בהוצאות אילו לא היה ביטוח (כמובן בגיבוי העלויות במסמך מהמרכז הרפואי) ואבי הקטינים לא יוכל להינות מהחיסכון שנבע בגין הביטוח שלא חפץ לשלמו.

    • הוצאות בריאות חריגות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/12/2009 21:21

      אלה שלום, ניתן לפרש הוצאה זו לכאן ולכאן, אולם ברור שבעלך לשעבר לא יוכל ליהנות מכל העולמות. לכן, אם יעמוד בסירובו להשתתף במימון הביטוח, כשיגיע המועד להשתמש בביטוח, תוכלי לדרוש ממנו לשלם את חלקו בפרמיות ואת חלקו בהשתתפות, עד אותה נקודה, ואת ההשתתפות העצמית או לשלם מחיר מלא. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה