תשובה

  • מינוי אפוטרופוס
    סיגל | 29/11/2009 16:11

    שלום רב, אנחנו שני אחים, ילדים להורים בני 85. אבינו חי עם אמנו (אך הם גרושים בפועל) אך אנחנו כבר 30 שנה לא בקשר איתו. לאחרונה התחלנו לחשוש מה יקרה במצב בו יקרה משהו חלילה לאמא שלנו ואבינו לא ימנע מאיתנו לטפל וכיוצ"ב. החלטנו כי נבקש למנות עצמנו כאפוטרופוס שלה. בטופס מילוי הבקשה ישנו סעיף בו על רופא למלא חוו"ד. שאלתי היא אם אימי הינה כיום בריאה וצלולה, עדיין לצורך מינוי אפוטרופוס יש צורך בחוו"ד רופא או פיסיכאטר?

    • תשובה
      יואל | 29/11/2009 17:58

      שלום סיגל, מינוי אפוטרופוס נעשה כאשר אדם אינו מסוגל מסיבות שונות לקבל החלטות בקשר לנושאים הקשורים בגופו או ברכושו. מתאור המצב שלך, לא ברור מדוע יש למנות לאמך אפוטרופוס לגוף אם היא בריאה וצלולה. כנ"ל לגבי רכוש. גילו של אדם, כשלעצמו, אינו מהווה סיבה למינוי אפוטרופוס. אם חלילה תחול הרעה של ממש בבריאות אמך שתצדיק מינוי אפוטרופוס, או אז תוכלו לפנות בעניין לבית המשפט, בודאי תוכלו לעשות כן אם יתברר שאביכם מונע מכם לפעול לטובתה ולסייע לה. בכל מקרה, ממליץ כי תפנו בעניין לעו"ד המתמחה בענייני משפחה שייעץ לכם לאחר שמיעת כל העובדות הרלבנטיות.

    • הגנה על ההורים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 20:53

      סיגל שלום, כדי למנות אפוטרופוס, לאדם צלול, ניתן לקבל את הסכמתו בלבד, אולם מינוי כזה הוא בעל משמעות כבדה, השוללת זכויות מסויימות מאמכם, ובנסיבות המתוארות - ללא הצדקה. כיון שאמכם צלולה ובריאה בנפשה, אין כל מניעה שהיא תכין מכתב הוראות, כיצד לפעול בנסיבות כאלה ואחרות. עדיף שבמקביל יהיה בידיכם אישור רפואי, נכון למועד הסמוך לעריכת מסמך זה. כדי שהמסמך יהיה תקף בבוא היום, מומלץ להיוועץ בעו"ד בטרם עריכתו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה