תשובה

  • חתמתי על הסתלקות מהירושה. האם ניתן לחזור ממנה?
    זוהר | 29/11/2009 13:58

    ביום ה' נאלצתי לחתום על הסתלקות מירושת אמי לטובת אבי. רק כעבור יום, התברר לי שההסתלקות היא בתנאי שמישהו מסויים יתמנה לאפוטרופוס, מה שלא הובהר לי בעת החתימה על ידי העורך דין המייצג את אחי, המבקש. אני מתנגד לאותו מינוי ומכטניין במינוי אחר. היום, יום א'. הבקשה לצו ירושה טרם הוגשה ויש לי אחים נוספים שלא מוכנים לחתום על הסתלקות. האם במצב הזה כאשר הבקשה לצו ירושה עדיין לא הוגשה ע"י העו"ד אני רשאי לחזור בי ולבקש מהעו"ד שיקרע את טופס הסתלקותי ובעצם לבטל אותה כלא הייתה, או שלאחר שחתמתי אין דרך חזרה? האם העו"ד יוכל לעשות שימוש בחתימתי למרות שאודיע לו כבר עתה טלפונית ובכתב שאני מבטל את הסתלקותי?

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 29/11/2009 15:21

      שלום לך, עקרונית, לאחר חתימה על תצהיר הסתלקות, אתה נחשב כמי שהסתלק ולפיכך ממילא כמי שאין לא יותר "מעמד" בכל הנוגע לעיזבון. כדי לחזור בך מההסתלקות, תצטרך לפנות לבית המשפט על מנת שיצהיר על כך שהסתלקותך מבוטלת וכזאת ייעשה אם יש לכך סיבה - למשל אם חתימתך נעשתה על בסיס מצג שווא מסוים כזה או אחר, הטעיה וכו'. אם תרצה למנוע עשיית שימוש בתצהירך, תאלץ לבקש מבית המשפט צו מניעה זמני שכך יורה, וזאת עד לבירור תביעתך לבקש את ביטול התצהיר. לעניין מינוי האפוטרופוס - אני מניח שהתכוונת למנהל עיזבון (אין אפוטרופוס על עיזבון). שוב, לאחר הסתלקותך אין לך יותר "מעמד" להתנגד לעניין שכן אינך נחשב יורש. מומלץ כמובן שתפנה ומהר לייעוץ מקיף אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני הירושה שישמע את כל העובדות ויוכל לייעץ לך כדבעי. בברכה, יואל אסף, עו"ד ***צונזר - הפרום אינו משמש במה לפרסומת אישית ***

    • ביטול הסתלקות מעזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/11/2009 20:48

      זוהר שלום, פנה מיד לאותו עו"ד, בכתב (במסירה אישית או במכתב עם אישור מסירה) והודע לו כי חזרת בך מהסתלקותך וכי אינו רשאי לפעול בהתאם לתצהירך הקודם, אשר נחתם מבלי שאותו עו"ד נתן לך את מלוא המידע. עשה זאת מיד ופנה ליעוץ אצל עו"ד כיצד להגן על זכויותיך ולוודא שאותו עו"ד לא יפעל עפ"י אותו תצהיר. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה