חוק הירושה

  • צואה בעל פה
    מיכללללל | 28/11/2009 06:00

    האם אדם לפני שמת יכול להשאיר צוואה בעל פה ? אמא שלי לפני שנפטרה אמרה לכל האחים שהיא רוצה לתת בית אחד לאחי ,האם אחי היום יכול לתבוע את הבית? האם זה חוקי להשאיר צוואה בעל פה?

    • חוק הירושה
      שקד | 28/11/2009 16:42

      חוק הירושה קיימות מספר דרישות להכנת צוואה בעל פה: המצווה – חולה מאד (תשוש בכל גופו, אינו יכול להלך) או כאשר רואה עצמו מול פני מוות (סכנת מוות ממשית האורבת לו כגון חולה לב שמרגיש שהתקפת לב מתקרבת או חייל העומד לפני מבצע צבאי מסוכן מאד). הדברים יאמרו בעל פה. הדברים יאמרו בפני שני עדים. העדים יבינו את שפתו של המצווה. הדברים של המצווה עם ציון התאריך והנסיבות ירשמו בזיכרון הדברים. זיכרון הדברים ייחתם בידי שני העדים. זיכרון הדברים יופקד ע"י שני העדים בבית המשפט. הפקדת זיכרון הדברים תבוצע בסמוך למועד קיום הצוואה. צוואה שעונה על כל הדרישות הללו תקפה למשך חודש ימים. אם המצווה בחיים בתום תקופה זו הצוואה מתבטלת. קיים קושי רב של בית המשפט בבחינת גמירות הדעת של המצווה. בית המשפט תלוי באמירת פיו של המצווה כפי שנאמרו ע"י העדים בין אם זו כוונתו האמיתית או אמירת סתם. קיימת הנחיה של בית המשפט העליון לצאת מנקודת הנחה כי אין לקיים צוואה שנערכה בעל פה אלא אם כן הנסיבות סביב עריכת הצוואה משכנעות ללא ספק שמדובר בצוואה אמיתית. הצוואה בעל פה היא החלשה ביותר מכל סוגי הצוואות ולכן נוהג בית המשפט בהקפדה רבה על מילוי כל הדרישות המפורטות בחוק ככתבן וכלשונן.

      • הפרום מודה לשקד על תשובתה המלומדת
        עו"ד מ. חשמונאי | 28/11/2009 22:43

        אולם כידוע לך היטב, הפורום אינו משמש כבמה לפרסומת אישית ולכן הינך מתבקשת מאוד לא לצרף קישורים, מסוג זה שצורף, לתשובתך. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

        • סליחה אם פגעתי\אין לי מה לפרסם ואני לא משפטנית או
          שקד | 29/11/2009 02:53

          סליחה אם פגעתי\אין לי מה לפרסם ואני לא משפטנית או  משהו, חשבתי לעזור ולכן "הדבקתי חלק מחוק הירושה", לר ראיתי שם שום קישור...ולא ברור לי על איזה פירסומת ומה יש לי בכלל לפרסם.........אני אפילו לא בישראל ואין חי שום עניין כלכלי בישראל.  סליחה אם זה הובן כך...פשוט לפעמים עוזרים לי ואני מקבלת תשובות חכמות ונבונות אז חשבתי שאוכל לענות אם זה מפריע.,סליחה...אבל בשום אופן לא הייתה לי כוונה לפרסומת אישית אני בכלל בכלל לא מהתחום המשפטי אלא מתחום האמנות ...שקד

          • השתתפותך בפורום מוערכת ומבורכת
            עו"ד מ. חשמונאי | 29/11/2009 07:44

            וכנראה שאותה "הדבקה של חלק מחוק הירושה" נעשתה מתוך אתר מסויים, בו מילים מסויימות "מקושרות" אל אותו אתר, ו"נשתלות" בעת ההעתקה. תשובותיך ושאלותייך תמשכנה להתקבל בברכה. שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

            • הבנתי-בעתיד אכתוב במילותי במקום להעתיק-הרבה תודות
              שקד | 29/11/2009 13:49

              אני מודה לך מאד על תשובותיך  הרבה תודות