פרוק שיתוף בדירת בנ"ז - דיני משפחה

  • "איום של עורך דין" למר עו"ד שיפמן
    דינה | 25/11/2009 08:44

    אחי גרוש מזה שנה דיון מזונות ופרוק שיתוף בדצמבר יש להם דירה ללא משכנתא שגרושתו גרה בה עם שלושה ילדים בני 20 16 8 אחי שכר בנתיים יחידת דיור. אתמול בשיחה עם עורך דינה של גרושתו ביקשנו לדעת מה עם הדירה כי אחי פתח תיק פרוק שיתוף.תשובתו היתה כך"אין לה לתת את החצי שמגיע לו תגיעו לכך שאחיך יקזז לה מראש את החלק של המדור של הבן הקטן ולא אני יכול להחזיק את הדירה אצלה עוד עשור" ובכן אחי נזרק החוצה אחרי בגידה אכזרית של אשתו עם הוכחות קשות הוא רוצה את חלקו כדי להמשיך את חייו שאלתי האם נכון מה שאמר העורך דין אנא תשובתך בהקדם יישר כח

    • פרוק שיתוף בדירת בנ"ז - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/11/2009 22:50

      דינה שלום, בעקרון אין הגנה בפני תביעה לפירוק שיתוף, ולאחר שמוצאים פתרון למגורי הקטינים (בין השאר בתשלום מזונות ומדור), אמורים להוציא את הנכס למכירה, ישירות או ע"י כונסי נכסים. מצד שני - כיוון שהיא גרה בדירה, יש לה יכולת "למשוך", בדרכים כאלה ואחרות, את המכירה ... ולכך כנראה התכוון אותו עו"ד. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה