תביעת מזונות

  • מזונות ילדים קבועים וזמניים
    נטע | 24/11/2009 16:37

    שלום צריכה את עזרתכם דחוף ! אניהפרוד שלי פרודים כבר כ 3 חודשים י שלנו תינוקת בת 11 חודש שנימצאת בחזקתי , עד עכשיו האב ראה אותה כל שבועיים והעביר לי מזונות לילדה בסה"כ 1500 ש"ח . אני לא עובדת מאז הלידה ונאלצתי לעבור לגור אצל אימי , רמת החיים שלי ושל הילדה ירדו לחלוטין ,שאלתי היא אם הפרוד שלי לא מעוניין לשלם לי מזונות מה עליי לעשות מזונות זמניים אני אוליי אקבל רק באפריל כשיהייה לנו דיון בבית משפט לעינייני משפחה בראשון . עוד שאלה : ממתי משולם המזונות ממועד עזיבתו את הבית או ממועד הגשת התביעה שלו או שלי ? האם זכותי לא לתת לו לראות את הילדה כאשר הוא מסרב לשלם לה מזונות מאוד מינימלים שהוא החליט ?

    • תביעת מזונות
      עו"ד מיקי שיפמן | 24/11/2009 21:46

      שלום רב ממועד הגשת התביעה. יש למהר ולהגיש תביעה ובמקרים קשים ניתן לבקש מזונות טרום זמניים ובימ"ש יפסוק אף לפני הגשת כתב הגנה, אך זהו החריג ולא הכלל ויש לזכור זאת. לענין שאלתך השניה, לאב יש זכות להיפגש עם ילדתו ואין לך "יותר" זכויות ממנו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר