תשובה

  • ערעור בדבר מזונות זמניים
    אנונימי | 23/11/2009 19:42

    שלום רב, אני ובעלי בהליכי גרושין. תביעות הוגשו על ידי בבית הדין בחדרה בספטמבר 2008. ניסינו להגיע להסכם אך ללא הועיל. בקשה למזונות זמניים הוגשה ב1 ביולי והחלטה התקבלה בתחילת נובמבר. מדובר בשני ילדים בני 7 ו-10 והשופטת פסקה על מזונות בסך של 750 ש"ח לכל אחד (כולל מדור). טענת השופטת כי היא לא ראתה חוזה שכירות על סך 2100 ש"ח ומסמכים נוספים. אני משתכרת כ-7600 ש"ח בחודש ובעלי משתכר כ-3600 ש"ח בחודש (עובד בחצי משרה וחולה בסכרת שע"פ טענתו אינה מאפשרת לו לעבוד בנוסף).שאלתי- דמי המזונות שנקבעו הינם נמוכים לעין ערוך. האם יש מקום להגשת ערעור לבית המשפט המחוזילהעלאת דמי המזונות?? היות והשופטת לא עיינה במסמכים שהוגשו.

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 23/11/2009 20:21

      שלום לך, אם כל הכנסתו של בעלך, מכל מקור שהוא, עומדת על 3,600 ש"ח, והוא חויב לשלם למזונות 1,500 ש"ח לשני הילדים יחד, לא הייתי ממליץ על הגשת בקשת רשות ערעור. עקרונית, נטיית ערכאות הערעור היא לא להתערב בהחלטות למזונות זמניים. קחי בחשבון שלהגשת בקשת רשות הערעור יש עלות כשלעצמה.

    • ערעור בענין מזונות זמניים
      עו"ד מ. שיפמן | 23/11/2009 23:33

      שלום רב ראשית, אין זכות ערעור קנויה במצב כזה וחייבים אישור ביהמ"ש. שנית מזונות זמניים מטבעם נועדו לשמר מצב קיים ורמת חיים מסוימת אך ודאי שאין מדובר במתן פסיקה סופית ולכן סיכויי הערעור ממילא אינם גבוהים, ע"פ רוב. יש לשקול הענין בכובד ראש תוך התייעצות עם עו" דהמתמחה בדיני משפחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר