תשובה

  • האם חוב עובר בירושה
    נחום | 23/11/2009 18:42

    שלום רב, אמי נפטרה לפני כשלוש שנים. כבן יחיד ירשתי את עזבונה. היום לאחר 3 שנים אני נדרש על ידי מד"א לשלם חוב על שרותי אמבולנס, אשר לפי טענתם לא שולם.. כמובן שהסכום תפח והוא נושא היום ריבית והצמדה היום לאחר 3 שנים אין לי שום דרך להוכיח שהחוב אכן שולם, האם חובת הוכחת החוב לא חלה עליהם? האם גם חוב עובר בירושה? אם כן, האם אני צריך לשלם גם את הריבית ווהצמדה, למרות שעל קיומו של החוב נודע לי רק עכשו? בתודה, נחום

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 23/11/2009 20:13

      שלום רב, היורש חב בחובות העיזבון אך ורק בשיעור של מה שקיבל מן העיזבון. בהנחה שירשת דבר מה מאימך, הרי שתהיה חייב בתשלום החוב עד לגובה מה שירשת. שאלתך השניה - הנך רשאי לטעון כנגד מד"א כל טענה שאמך הייתה רשאית לטעון, אילו הייתה מתגוננת בתביעה כנגד החוב. צריך לבדוק לגופו של עניין אם יש בסיס לטענה שאינך צריך לשלם את החוב. שיהוי של 3 שנים בגביית החוב אינו מהווה, עקרונית, טענה כזו. לכל היותר, ניתן לטעון להפחתה בריביות. התיישנות לעומת זאת, אם חלה, כן.

    • חובות בירושה
      עו"ד מ. שיפמן | 23/11/2009 23:40

      שלום רב גם חוב עובר בירושה ואדם שקיבל את העזבון מחויב גם בחובות הקשורים בעזבון (עד רמה מסוימת). כדאי לבדוק היטב מהי עילת החוב, מתי נוצר, מי יצר ואם יתברר כי אכן מדובר בחוב של המנוחה יש לפרוע אותו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר