תשובה

  • חתימת עו"ד על צוואה
    עדי | 23/11/2009 11:59

    האם כשעו"ד עורך צוואה בפני עדים עליו לרשום בגוף הצוואה כי היא נערכה בפני עו"ד, והאם עליו לחתום עליה כעו"ד. כמו-כן כמה עותקים מקוריים עושים לצוואה בפני עדים.

    • תשובה
      עו"ד יואל אסף | 23/11/2009 13:08

      שלום רב, צוואה בפני עו"ד היא למעשה צוואה בפני עדים כמוגדר בחוק הירושה. עצם היות אחד החותמים עורך דין אינה מעלה או מורידה. ניתן להחתים גם שני אנשים אחרים. יחד עם זאת, בבוא העת, היה שתוגש התנגדות לקיום הצוואה בטענה שהמצווה ציווה בניגוד לרצונו או כי לא היה צלול, כי אז לעדותו של עורך הדין שהמנוח חתם בפניו בעניין זה עשוי להינתן משקל גדול יותר נוכח היותו איש מקצוע בתחום. לעניין העותקים - מומלץ להכין כמה עותקים ולשמור את הצוואה אצל יותר מאדם אחד. העתק אחד יישאר אצל עוה"ד. ניתן גם להפקיד העתק מהצוואה אצל הרשם לענייני ירושה.

    • חתימת עו"ד על צוואה
      עו"ד מיקי שיפמן | 23/11/2009 23:56

      שלום רב אין חובה לחתום כעו"ד. מדובר על צוואה בפני 2 עדים ולא כתוב בחוק שהעדים צריכים להיות עו"ד. מקובל שכשנערכת צוואה כזו ע"י עו"ד הוא מזדהה בטופס כעו"ד ולעיתים אף מוסיפים חותמת, אם כי אין חובה כזו. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • חתימת עו"ד על צוואה
        עדי | 01/12/2009 09:58

        האם הכוונה היא שהעו"ד מציין על גבי הצוואה כי היא נערכה בפני עו"ד ולבסוף הוא מוסיף שהיא גם נחתמה בפניו?