הפחתת מזונות - דיני משפחה

  • מה לעשות עד שהתביעה להפחתה תתברר?
    שרון | 28/10/2009 20:24

    הגשתי תביעה להפחתת מזונות, אני משתכר 2,000 שח אני עובד כשליח של מרכז רפואי מעביר שיניים תותבות לרופאי שיניים, לא מסוגל לעבודה מלאה, השופטת שלחה אותנו לחווד של עוס ... ביניתיים אני ממשיך לשלם מזונות גבוהים כאשר אם הקטין שמה אותו בגן יוקרתי על גבי, ואף לא נוכה מהמזונות התשלום מביטוח לאומי.. יודגש כי הילד בן 4 לכן צריך להיות בגן חובה ולהפיחת משמעותית התשלומים.... מה לעשות ביניתיים? אםלא אשלם היא תפתח תיק בהוצל"פ... אם אמשיך לשלם אתמוטט.... עזרתכם הדחופה

    • הפחתת מזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/10/2009 07:54

      שרון שלום, נסה להגיש בקשה דחופה לקביעת מזונות זמניים מופחתים ו/או עיכוב הליכי הוצל"פ, עד מתן החלטה של ביהמ"ש בתביעה לגופה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • כל הכבוד הארת את עיני!
        שרון | 29/10/2009 23:29

        עוד שאלה- השופטת פשוט קבעה את התיק לתסקירים- היא לא תאמר שהעניין בבירור? מספיק שאראה שוב (כמוש בתביעה) את מצבי? זה דבר שכיח מעשה שכזה (בקשה להפחתת מזונות באופן זמני?) קרה לך הרבה?

        • הפחתת מזונות - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 30/10/2009 17:10

          שרון שוב שלום, שאלתך לא ממש ברורה, אולם - ביהמ"ש יחליט על הפחתת מזונות זמנית רק כשהעובדות (שאין עליהן מחלוקת) מצדיקות הפחתה מיידית, שהרי מול ההפחתה ניצבת טובתם של קטינים הניזונים מכספים אלה. אין מדובר במקרה שכיח. שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה