יתכן שצריך להגיש בקשת הבהרה לבימ"ש לעניין המחלוקת

  • תשלום מורה פרטית
    רון | 22/10/2009 22:43

    בהסכם מזונות משנת 2004 הוסכם ונחתם כי אחד הסעיפים בו עליי להשתתף במחצית ההוצאה הוא מורה פרטית. ילדי בן 10, תלמיד כיתה ד'. גרושתי החליטה על דעת עצמה כי הוא צריך מורה פרטית ושכרה אחת כזו. בשיחתי עם המורה בבית הספר היא הסבירה לי שהילד ברמה סבירה ומעל ואינה רואה הצדקה למורה פרטית. מיותר לציין שגרושתי טענה בפניי שהילד מתקשה ואינו מתקדם ושהיא החליטה שמורה פרטית אכן תקדם אותו לאחר שהבהרתי בפניה את תוכן שיחתי עם המורה היא טענה שלא המורה היא שתחליט ואם סעיף של מורה פרטית נכתב בחוזה אני חייב להשתתף, למרות שהילד לא זקוק לדעתי ולדעת מורתו. האם למרות זאת אני חייב להשתתף בהוצאה זו? אך ורק לפי דרישתה של הגרושה מבלי התחשבות בדעתי ובדעת גורם חינוכי מבית הספר? ואם כן, אין הגבלה? שכן בהמשך היא תדרוש עוד ועוד מורים פרטיים למרות שהילד לא יזדקק? (כמובן לאחר שאבדוק) תודה מראש אשמח לתשובה מהירה

    • יתכן שצריך להגיש בקשת הבהרה לבימ"ש לעניין המחלוקת  לת
      שקד | 24/10/2009 09:50

    • הוצאות מיוחדות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 24/10/2009 21:06

      רון שלום, ראשית תלוי הדבר בניסוח המדוייק של הסכם הגירושין. היה ואי אפשר להסיק מההסכם כיצד לפעול, תוכל לנקוט בין השאר באחת משתי דרכים אלה : א. לקבל מכתב מהמורה על דבריה, לסרב לשלם ולחכות שגרושתך תפתח תיק הוצל"פ, ואז להעלות טענותיך ולצרף את המכתב. יתכן שר' הוצל"פ יבקש הבהרה מביהמ"ש. ב. לפנות לביהמ"ש בבקשה להבהיר / לתקן את הנוסח וכד'. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תגובה לעו"ד מיקי חשמונאי
        רון | 25/10/2009 20:36

        היי עו"ד מיקי חשמונאי, תודה לך על תגובתך המהירה. פניתי למורה ,אך היא הבהירה לי שאין בסמכותה לספק לי מכתב שכזה. ניסוח הסעיף בחוזה (ציטוט)... "מחצית הוצאות חינוכיות,לרבות,תשלום אגרות לביה"ס,רכישת ספרים ותלבושת,שיעורים פרטיים."(סוף ציטוט) לצערי אכן "פרוץ" הסעיף הזה... במקרה של בני ,הוא באמת תלמיד שקדן ומצליח בדרכו ומעולם (אסמכתא של תעודות ומבחנים) לא נראו סממנים של חולשה או חלילה כשלון. אני מקווה שלא משתמע מדבריי שאינני רוצה בהתקדמותו של בני !! ההיפך הוא הנכון ! אך במקרה זה ההחלטה היא אך ורק של גרושתי אשר החלה את התהליך (שכרה מורה) וללא התחשבות בדעתי ומצבי ובטח שללא מחשבה תחילה אם הילד צריך בכלל ! בשיחות שקיימתי איתה (גרושתי) היא טוענת שזה רק יקדם ויעשיר ולי אין בכלל צל של ספק..אך להעשרת השכלתו של בני אין סוף נושאים !! ההמנעות שלי מכל תהליך של הוצל"פ היא הכרחית שכן תהליך שכזה לא פוגע רק בי אישית אלא גם במשפחתי החדשה וכמובן אובדן של ימיי עבודה וכו' .. וכל זאת רק בגלל גחמה של גרושתי.... בגלל מצבי הכלכלי אין ביכולתי לשכור עו"ד ובטח שזה נחשב "לזריקת" כסף שאין במיוחד שאם אצטרך אותו לאחר גירושיי !! עמותת ידיד (שכר מצווה) מצאה שאני לא זכאי לשירותם בגלל גובה משכורתה של אשתי הנוכחית ... אני נמצא במצב של חוסר אונים בעניין זה...וחושש בגלל הפירצה שבסעיף מהעתיד ..שמההכרות שלי איתה בטוח שיתממש... אנא יעצי לי כיצד לנהוג במקרה זה. ושוב תודה מראש רון

        • שינוי הסכם הגירושין - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 26/10/2009 06:23

          רון שוב שלום, לצערי אין פתרון קסם בעניינך. הדבר הזול ביותר שתוכל לעשות הוא לפנות בעצמך לביהמ"ש לענייני משפחה, ולבקש לשנות את הסעיף כך שההוצאות המיוחדות תהיינה מותנות בהסכמתך ו/או בהמלצת הגורם המקצועי ו/או תהיינה מוגבלות לסכומים מסויימים (נסה לפנות לעו"ד לשעת יעוץ, שהיא כמובן זולה בהרבה מייצוג, לקבלת פרטים נוספים על דרך הפעולה). בד"כ השופטים (לפחות באיזורי) מודעים לבעייתיות בניסוחים מסוג זה, ומגבילים את ההוצאה, בהתאם לסוגה ולנסיבות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה