תשלום מזונות לאחר גיל 18 - דיני משפחה

  • מזונות אחרי גיל 18
    גלית | 21/10/2009 16:17

    שלום רב, אני אמא לשני ילדים. ילדתי חוגגת 18 בחודש ינואר הקרוב וילד בן 15.5. בחודש ספטמבר בני עבר להתגורר עם אביו, כדי להיות קרוב לבית הספר התיכון בו הוא התקבל ללמוד. אציין כי אני גרה בעיר אחרת ולכן הסכמתי למעבר. לבקשת אביו ויתרתי על המזונות בגינו. שאלתי היא לגבי בתי אשר כאמור חוגגת עוד חודשיים 18 ולומדת בכיתה יב'. פניתי לאביה שישלם מזונות עבורה באופן מלא עד סיום שנת הלימודים, אך הוא לא מוכן. בקשתי שישלם שליש מזונות עד הגיעה לגיל 21 וגם לזה אינו מוכן. (בהסכם מצויין כי ישלם מזונות עד גיל 18, ואת השורה בה צויין כי ישלם שליש עד גיל 21 הוא מחק ואני הסכמתי כי הוא התיש אותי במהלך הגירושין). אני מבינה שיש לי חודשיים עד הגיעה של בתי לגיל 18 לפנות לבית המשפט לשם קבלת מזונות - עד סוף כיתה יב' - מלא ובגובה שליש עד הגיעה לגיל 21 . האם נוכח העובדה כי בני עבר לגור עם אביו והוא נושא בכל ההוצאות כלפיו הוא יכול לטעון כי אין מחובתו לשלם שליש וכי כל אחד נושא בהוצאות הילד שבחזקתו? מהי עמדת בית המשפט בעניין? האם יש לי סיכוי לקבל בעבורה מזונות מלאים עד סיום כיתה יב' ושליש עד אחרי הצבא? אודה להכוונה. גלית

    • תשלום מזונות לאחר גיל 18 - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/10/2009 00:49

      גלית שלום, מקובל לשלם מזונות עד גיל 18 או סיום ביה"ס, המאוחר מביניהם. לכן רצוי, כפי שציינת, שתפני לביהמ"ש לפני הגיע בתך לגיל 18, כדי שתוכלי לתבוע בשמה. מעבר הבן למגורים עם האב אינו פוטר אותו מתשלום מזונות לבתו. הסיכוי לקבל פסיקה לגבי המזונות עד ולאחר גיל 18 גבוה ביותר. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • דבר נוסף
        גלית | 22/10/2009 22:46

        מיקי שלום, תודה רבה על תגובתך. יש לי שתי שאלות נוספות. 1. האם עליי לפנות לבית המשפט בתביעה חדשה או ניתן להגיש בקשה בתיק המזונות שנפתח לפני מס' שנים ובו הושג הסדר המזונות? 2. האם האבא יכול לדרוש שאני אשלם לו מזונות עבור הבן שאצלו (על אף שהוא כתב לי שהוא מוותר)?