הסתלקות מעזבון

  • ירושה
    תומר | 19/10/2009 15:47

    עו"ד נכבדים!ברצוני לשאול שאלה בנושא ירושה: כאשר אמי נפטרה, הוחתמתי על ידי אחיותיי על כתב ויתור על השליש של האמא בשביל שכל הנכס יהיה שייך לאבי והוא יוכל לחלקו שווה בשווה בירושה. כעת אבי נפטר ונאמר לי על ידי אחיותיי שהוא לא הוריש לי דבר ולמעשה הרגשתי מרומה. האם הדבר אפשרי חוקית? האם אני יכול לתבוע את השליש של אמי למרות כתב הויתור? בתודה לעונים!

    • הסתלקות מעזבון
      עו"ד מ. שיפמן | 19/10/2009 22:09

      שלום רב ברגע שהסתלקת מהעזבון רואים אותך כמי שלא ירש מעולם (לפי החוק). על אף בתחושה הקשה אין הרבה מה לעשות וזאת בהנחה שהאב היה צלול ולא השפיעו עליו לרעה. כדאי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני משפחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • הם חייבים להמציא לך את הצוואה שתוכל להתנגד אצל הרש
      שקד | 21/10/2009 08:59

      אתה כיורש ע"פ דין חייב...לקבל את הצוואה..תראה איך הצוואה נערכה..האם זה סביר שאתה מנושל ואם אתה מנושל ללא סיבה נראית לעין ...מי הם העדים..האם הם נטרלים...מה מצב החתימה..מה היה המצב הרפואי בעת החתימה ועוד. הם חייבים להמציא לך את הצוואה שתוכל להתנגד אצל הרש