שאלתך אינה ברורה, אנא הבהר

  • הסתלקות מצוואה
    קובי | 17/10/2009 10:11

    שלום, מבקש הבהרה להסתלקות מצוואה "שלא לטובת אדם אחר". בנוסף באם המחזיק בצוואה הינו חולה במחלת הסרטן ואמור להתחיל טיפולים בהקשר זה האם היורש יכול להסתלק מצוואה לטובת ילדיו שלו? בת זוגתו? ולא רק לאחיו או ילדיו של המוריש? כניראה שהגדרות אלו לא ברורות לי. אודה על התייחסות לשאלות אלו. בברכה.

    • שאלתך אינה ברורה, אנא הבהר  לת
      עו"ד מ. חשמונאי | 17/10/2009 23:20

    • הסתלקות מצוואה-הבהרה
      קובי | 18/10/2009 07:31

      1.ישנם שתי אפשרויות להסתלקות מצוואה,האחת לטובת אחיו וילדיו של המוריש והשניה שלא לטובת אדם אחר. מבקש הבהרה לאפשרות שלא לטובת אחר. כולל משמעויות. 2.זה שמעוניין להסתלק מהצוואה הינו חולה במחלת הסרטן ואמור להתחיל טיפולים אונקולוגיים. האם בסיטואציה זו הוא יכול להסתלק מהצוואה לטובת ילדיו שלו? 3.האם המסתלק מהצוואה לאור מה שצויין ייחשב הסתלקות נאותה ובתום לב באם ישנם בעיות נושים? 4.האם החוק מתחשב במצבים אלו והאם קיימת הבנה שאדם חולה זקוק לכספים לטפל במחלתו וגם להתקיים זה קודם לכל? תודות.