קניית דירה

  • קניית דירה ע"י אחד הצדדים, סטטוס הסכם ממון
    ר | 15/10/2009 14:47

    שלום רב, בעלי ואני נשואים כשנה ומצפים לילד. לפני חתונתנו ערכנו הסכם ממון. לבעלי אין כל נכסים או חסכונות למעט רכב. אנו גרים בדירה שלי שרשומה על שמי. בהסכם ממון הוסכם שכל הנכסים שלנו בטרם נישואים ופירותיהם גם לאחר הנישואין (כולל חסכונות) יישארו ברשות כל אחד מאיתנו בנפרד. פתחנו חשבון משותף שהוא בלבד משמש לצורך ניהול משק הבית והחיים המשותפים. לכל אחד מאיתנו יש חשבון עו"ש נוסף פרטי שהוגדר כנכס שאין לאזן שוויו. שאלתי היא: 1. ברצוני לקנות דירה נוספת ביחד עם אבי, שתהיה על שמי (מכספי חסכונות שלא מנוהלים בחשבון המשותף). האם חלילה במקרה גירושים יש לבעלי עילה לדרוש חלק כלשהו בנכס? 2. האם חל איזשהו שינוי בסטאטוס ההסכם ברגע שנולדים ילדים משותפים? תודה מראש

    • קניית דירה
      עו"ד מ. שיפמן | 16/10/2009 00:13

      שלום רב יכולה להיווצר בעיה ו/או מחלוקת סביב הזכויות בדירה בעיקר בגלל מקור הכספים. רצוי להיוועץ בעו"ד כדי לשקול כיצד לפעול בצורה הטובה והנכונה ביותר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר