משחקים בהסדרי ראיה

  • משחקים בהסדרי ראיה
    לימור | 14/10/2009 22:08

    שלום רב אני אם לילדה בת ארבע וגרושה כשנתיים וחצי. במסגרת הסדרי הראיה בהסכם אמור האב לקחת אותה יומיים בשבוע ובשבת שהיא איתו אז יומיים ושישי שבת. פנה אלי הגרוש לפני שנה וחצי בבקשה שבשבוע בו היא מבלה את השבת במחיצתו הוא יקח אותה פעם בשהוע ומיום חמישי אחרי הגן עד מוצאי שבת בגלל שהוא עבר לגור רחוק. הסכמתי וכך פעלנו מאז מבלי לשנות את הסדרי הראיה בהסכם. הכל היה "ורוד" עד שהגיעו חילוקי דעות כספיים בנינו ותביעות בנינו ואז הודיע לי האב כי הוא מתכוון לקחת אותה פעם בשבוע במקום פעמים בשבוע כשהיא לא נמצאת איתו שבת ובשבוע השני רק בסוף שבוע תוך שהוא מציין כי זה מצב נתון ל"כרגע". אני כמובן שנאלצתי להתמודד עם המצב החדש. והיום במסגרת "שיפור התנאים שלו" הוא הודיע שבשבוע בו הוא לוקח את הילדה לשבת, הוא יאסוף אותה בשמונה וחצי בערב ולא מהגן. הודעתי לו שאני לא מסכימה ושאני עובדת בחמישי עד הערב והוא נשאר בשלו. לאחר ויכוח אמרתי לו שאם הוא לא בא בחמישי לקחת אותה מהגן אז שלא יבוא בכלל ושהוא לא יקבל אותה לשבת מיכוון שהוא לא יכול לשנות על דעת עצמו את הסדרי הראיה ולעשות כל העולה על רוחו.ואם יש לו בעיה שיפנה לביה"מ. ולשאלתי: ראשית,האם אני יכולה שלא לתת לו אותה בסיטואציה כזאת לשבת.ושנית ההסכם שלנו קיבל תוקף בבית הדין הרבני, האם אני יכולה לפנות לבית הדין לענייני משפחה. (אציין שערכנו וחתמנו על ההסכם לבד ורק נתנו לו תוקף, ללא שום דיון על ההסכם ברבני) מה עלי לעשות ע"מ לעצור את השימוש שלו בילדה ע"מ להילחם מולי???

    • משחקים בהסדרי ראיה
      חגית | 15/10/2009 14:19

      ללימור אני לא עו"ד ולא נותנת יעוץ משפטי. אני מטפלת זוגית עם התמחות בעבודה עם משפחות בגירושין. אפשר להבין את הקושי שלך עם ההכתבה של הגרוש שלך ולדעתי שינויים בהסדרים צריכים לבוא מתוך החלטה משותפת. יש חשש שאתם מתחילים להיכנס למאבק כוח ובפרט שיש גם חילוקי דעות על עניינים כספיים שיכולים לזלוג גם לעניין הסדרי הראייה. בשורה התחתונה שימוש בילדה מזיק לילדה וחשוב להגיע להבנות ולהסדרים שיתאימו לשניכם. גם אם יש קביעה של בית משפט יש חשיבות להרגיע את רמת הקונפליקט ביניכם עבור הילדה ומניסיוני זה פתיר.אם לא תצליחו בכוחות עצמכם ממליצה שתפנו לייעוץ מקצועי. ***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***

    • הסדרי ראיה
      עו"ד מ. שיפמן | 16/10/2009 00:35

      שלום רב אינך יכולה על דעת עצמך למנוע ממנו לראות את הילדה. אם יש בעיות בהסדרי ראיה יש לפנות לביהמ"ש/ביה"ד ולקבל צו מתאים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר