פירוק שיתוף במקרקעין - דיני משפחה

  • שאלה בנושא פירוק שיתוף ושכר טירחה
    ירוחמי | 14/10/2009 11:57

    שלום לכם. במידה ויש כמה יורשים לדירה,ולא כולם רוצים למכור את הדירה. כמה זמן יכול לקחת תהליך פירוק השיתוף?והאם מקובל שהעורך דין יגבה את שכר הטירחה ממכירת הדירה?ואם כן כמה מקובל? תודה יהודה

    • פירוק שיתוף במקרקעין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 14/10/2009 19:18

      יהודה שלום, דיון בתביעה לפירוק שיתוף אורך בדרך כלל חודשים ספורים בלבד, בהתאם ליומנו של ביהמ"ש. שכה"ט נגבה בהתאם לנסיבות, וכידוע לך - אין כללים לכך. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • תודה על תגובתך,אך ברשותך עוד שאלה...
        ירוחמי | 14/10/2009 21:08

        מדובר בחמישה יורשים של הדירה.אחת היורשים ניפטרה,ורק הילדים שלה מתנגדים למכירת הדירה,שאר ארבעת היורשים מעונינים למכור את הדירה.האם זה משנה את הנסיבות?והאם יש איזה שהוא סיכוי שלא יהיה פירוק ומכירת הדירה,בגלל המתנגדים? שוב תודה יהודה

        • פירוק שיתוף - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 14/10/2009 21:15

          יהודה שלום, לאור העובדה שאותם ילדים הינם בעלי זכויות בדירה, כמו היורשים האחרים (בלי קשר לאחוז הזכויות), אי אפשר לכפות עליהם מכירה אלא בפס"ד של ביהמ"ש לפירוק השיתוף. למיטב הבנתי אין סיכוי שלא יינתן פס"ד כמבוקש, אלא בנסיבות חריגות, שסביר שאינן מתקיימות במקרה זה. כידוע - בעקרון אין הגנה בפני תביעה לפירוק שיתוף. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה