הסכם חלוקת עזבון - דיני משפחה

  • הסכם חלוקת עיזבון
    יעקב | 13/10/2009 17:56

    האם צריך לאשר הסכם חלוקת עיזבון בבית משפט? או שניתן לגשת לטאבו עם הסכם שכזה כשהוא חתום רק בין הצדדים? במידה וצריך לאשר אותו בבית משפט, האם ניתן להגיש את ההסכם לפני הבקשה לצו ירושה, ולאחר חתימת בית המשפט להגישו יחד עם הבקשה לצו ירושה, בכדי שצו הירושה יינתן בהתאם להסכם? תודה מראש

    • הסכם חלוקת עזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 14/10/2009 19:35

      יעקב שלום, הסכם חלוקת עזבון צריך להיות מאושר ע"י הערכאה המוסמכת ליתן את צו הירושה/קיום צוואה (רשם הירושה / ביהמ"ש). למיטב הבנתי ניתן להגיש מייד עם הבקשה לצו ירושה/קיום צוואה את ההסכם, ולבקש מלכתחילה ליתן צו המאשר את ההסכם. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה