העברת דירה לאחד הילדים - דיני משפחה ודיני ירושה

  • דירה שניתנה במתנה
    פז | 10/10/2009 00:10

    סבתי (בת כ-80) מתגוררת בדירה שבעבר היתה שייכת לעמידר. לסבתי 5 ילדים (כולל אבי). לפני כ-20 שנה הוצע לה לרכוש את הדירה ב"מבצע". סבתי פנתה אל אבי ובקשה ממנו לרכוש את הדירה. אבי לא התלהב מהרעיון ואף פנה אל אחיו ואחיותיו אך הם טענו שאינם יכולים מבחינה כלכלית לרכוש את הדירה. לאחר לחצים רבים מצד סבתי אבי הסכים לרכוש את הדירה ואף נאלץ לשלם "קנס" על העיכוב בהחלטתו. בזמנו כאשר אבי רכש את הדירה נערך בינו לבין אימו הסכם בו היא נתנה לו את הדירה במתנה והוא מצידו התחייב שהיא תוכל לגור בדירה "כל ימיה וחייה". אבי רשום במנהל מקרקעי ישראל כחוכר של הדירה בשכירות מהוונת. לאחרונה אנו שומעים מאחיו ואחיותיו טענות וחוסר שביעות רצון על כך שהדירה שייכת לו... האם יש מקום לדאגה? האם האחים יכולים לטעון לבעלות על חלק מהדירה? תודה מראש, פז

    • העברת דירה לאחד הילדים - דיני משפחה ודיני ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/10/2009 14:03

      פז שלום, על פניו, על סמך הנתונים בשאלה, ובהנחה שהסבתא היתה כשירה נפשית ומשפטית בעת ההעברה, נראה שאין כל עילה משפטית לטענותיהם של האחים. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה