הפרשי הצמדה למזונות - דיני משפחה

  • כיצד מחשבים הפרשי הצמדה בתשלומי מזונות?
    דני | 09/10/2009 11:28

    לפני חצי שנה הגישה גרושתי תביעה בהוצלפ לגביית הפרשי מזונות בגין הצמדות מדד משנת 2006 שלא שולמו לטענתה. בתביעתה היא הגישה חישוב אחוז שינוי ההצמדה לכל חודש וחודש אולם בחוזה הגירושין בינינו מופיע סעיף לפיו הפרשי מדד יעודכנו אחת לחצי שנה. מה המשמעות? האם כל 6 חודשים הייתי אמור לעדכן את הסכום רטרואקטיבית לכל ששת החודשים שקדמו? או - כל 6 חודשים לעדכן חד פעמית בתשלום השישי את הסכום ולהמשיך לשלם את הסכום החדש שיצא עד לעדכון הבא שיבוצע לאחר 6 חודשים נוספים? אשמח לתשובה. תודה מראש דן

    • הפרשי הצמדה למזונות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 09/10/2009 18:40

      דן שלום, אם קבוע בהסכם שדמי המזונות יעודכנו אחת לחצי שנה, הנכון הוא האפשרות השניה - תשלום סכום קבוע במשך 6 חודשים, בחודש השביעי - הגדלת הסכום בהתאם לעליה במדד, ותשלום סכום זה למשך 6 חודשים נוספים, וחוזר חלילה. בברכת חג שמח, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • וואיי וואיי בילבלת אותי
        רפי | 11/10/2009 14:07

        רגע אחד בבקשה, הצמדה למדד, אני חשבתי כי כל מספר חודשים ישנו עדכון מדד שזה אומר ככה, חודש 1 1000 ש"ח חודש שני-שלישי, וברביעי 1100 ש"ח, ואחר"כ חוזר 1000 ש"ח, וכן הלאה, מה אני טועה ? אני מעביר מזונות וכל 3 חודשים מעביר בנוסף תוספת מדד אבל רק חד-פעמי, לא באופן מיצטבר.. אני טועה ?

        • חישובי הצמדה למזונות - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 11/10/2009 15:01

          רפי שלום, אתה טועה :-)) אם ההצמדה כל 6 חודשים : חודש ראשון, שני .... ששי - 1,000 ש"ח בחודש השביעי - מוסיפים ל- 1,000 ש"ח את הפרשי ההצמדה. למשל, אם תוספת ההצמדה היא 12 ש"ח = חודש שביעי, שמיני .... שניים עשר - 1,012 ש"ח. חודש שלושה עשר - שוב הפרשי הצמדה, ושוב למשך 6 תשלומים... וכך הלאה עד סיום המזונות, במז"ט ... מקוה שהפעם יותר ברור. אם לא - שאל שוב. בהצלחה ובברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה