גירושין

  • תביעה להתרת נישואין
    שי | 07/10/2009 09:13

    האם ניתן להעריך מהו פרק הזמן החולף עד אשר בית הדין הרבני משיב לפניית בית המשפט לענייני משפחה בתביעה להתרת נישואין (ביחס לבן הזוג עליו חל הדין הדתי)? מה הפרוצדורה בביהמ"ש לאחר שתתקבל תשובה כאמור? תודה

    • גירושין
      טו"ר אביעד אושרי | 07/10/2009 13:28

      לא ניתן להעריך בצורה אבסלוטית אולם באופן פרטני ניתן לעשות זאת בהתאם לנסיבות של כל מקרה לגופו. רצוי להיוועץ בעניין עם טו"ר שמטבע הדברים מומחיותו והתמחותו הינה בביה"ד הרבני

    • בית המשפט לענייני משפחה
      שי | 08/10/2009 10:39

      עיקר הדיון הוא בביהמ"ש לענייני משפחה,והפניה לבית הדין הרבני נעשתה ע"י ביהמ"ש, ללא צורך במעורבותי. לכן הנחתי היא כי אין צורך בטו"ר. שאלתי היא מה משך הזמן הנדרש לסיום ההליך בביהמ"ש? תודה

      • אודה לתשובת עוה"ד  לת
        שי | 08/10/2009 11:00

        • תגובת בית הדין הרבני לבקשה להתרת נישואין - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 09/10/2009 18:08

          שי שלום, אין כל צורך בסיוע טו"ר לטיפול בהתרת נישואין, שכן טוענים רבניים מוסמכים להופיע בפני בית הדין הרבני בלבד, בעוד שהליך התרת הנישואין נעשה בבית המשפט לענייני משפחה, בו אין כל סמכות לטוענים רבניים להופיע. לגופו של עניין, התקנות קובעות כי על ביה"ד הרבני הגדול לענות תוך חודשים ספורים, אולם לעיתים קרובות תשובתם מתמהמהת, ולכן רצוי לבקש מביהמ"ש לענייני משפחה, ממנו יצאה הפניה לביה"ד או לעו"ד שמטפל בבקשה (אם קיים כזה), לפנות שוב לביה"ד ולתזכר אותם כי ממתינים לתשובתם. בברכת חג שמח, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה