דירה שנרכשה במתנה - דיני משפחה

  • בעלי יכול לתבוע את דירת הורי?
    ענת | 06/10/2009 08:24

    שלום. הורי קנו דירה מלפני נישואי ורשמו אותה על שמי ועל שם אחי. לאחר כשנתיים התחתנתי. האם בצורה כלשהי בעלי יכול לתבוע את הדירה הזו במקרה של ח"ו גירושין? ברצוני לציין כי אחי שכבר היו נשואים אז, החתימו את בני זוגם שלא יהיה להם תביעות כלפי הדירה הזו. האם עלי לנהוג אותו דבר או שמא העובדה שלא הייתי אז נשואה מספקת?

    • דירה שנרכשה במתנה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 06/10/2009 12:01

      ענת שלום רב., מי גר בדירה ? האם הייתה עליה משכנתא ? האם הייתה מושכרת ? לאן הלכו דמי השכירות יש שאלות רבות שצריך לבחון בטרם אפשר יהיה לסייע לך בעניין זה. בברכה ובהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • תגובה ל-בעלי יכול לתבוע
        ענת | 06/10/2009 12:08

        אימי גרה בדירה (אבי נפטר) אימי רשמה את זה על שם הילדים מטעמי נוחות, לא היה עליה משכנתא והיא כמובן לא מושכרת.

        • דירת אימך
          שני | 08/10/2009 06:47

          בעקרון, מכיוון שהדירה נרכשה עוד בטרם הנישואין, היא לא כלולה בנכסים המשותפים לפי חוק יחסי ממון בין בנ"ז. יש חריג לעניין זה - דירת המגורים... אבל זה לעניין דירת מגורים של בני זוג ולא של אמא שלך. במיוחד אם לא היו הכנסות מהדירה אדר בהן שיתפת את בעלך. הסיכוי שבעלך ינגוס בדירה - קלוש (אבל תמיד אפשרי). בבה"ד הרבני נוהגים לחלק נכסים רשומים לפי מי שנרשמו בבית משפט לענייני משפחה פוסקים לפי חוק יחסי ממון בין בני זוג, וגם שם הסיכוי הוא קלוש שהוא יקבל משהו. בכל אופן, אחרי 120 שנה של אימך, זו כבר שאלת ירושה והיא שאלה אחרת. בכל אופן אם זה לא יעורר יותר מדיי בעיות עם בעלך, הייתי ממליצה על איזה שהוא הסכם בינכם, אפילו בכתב יד ובלי עו"ד. אם לא - זה לא שווה לערער את יחסכם והסיכוי שהוא יקבל משהו - קלוש. במקרה ומתישהו הדירה מכניסה אילו שהם רווחים - תשמרי על הפרדה של הכספים שתקבלי ואל תכניסי אותם לחשבון משותך לך ולבעלך ובמקרה כזה כן הייתי ממליצה על הסכם שלמרות שחלק מהרווחים מגיעים אליך - אין לו זכות בדירה. אני לא עו"ד אלא סטודנטית למשפטים