הקטנת מזונות - דיני משפחה וירושה

  • הקטנת מזונות
    גיא ברמלי | 30/09/2009 15:32

    ברצוני לדעת אם יש אפשרות להקטנת מזונות בגלל שהילדה אינה מוכנה לראות אותי כבר קרוב לחצי שנה שאני לא רואה אותה

    • הקטנת מזונות - דיני משפחה וירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 30/09/2009 21:47

      גיא שלום, ביהמ"ש יבחן את העניין כדי לבחון מהן הנסיבות בגלל נוצר הנתק עם הילדה ומה לעשות כדי שהקשר יתחדש, שכן התפיסה היא שטובת הילד היא שיהיה קשר בין ילדים לשני הוריהם. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה וירושה

      • טובת הילד או רצון הילד ו/או אמו ופקידת הסעד
        אסף חיים פרייס | 30/09/2009 23:00

        בס"ד השלום והברכה, כל מי שענייניו מצויים בתחום בתי המשפט לענייני משפחה בישראל יודע כעובדה, שמשפטיו מתנהלים אל מול מערכת פקידות הסעד המפעילות את השופטים כחותמת גומי, בהגישן תסקירי שקר מגמתיים, סיוע ושיתוף פעולה בינן לבין נשים גרושות ועוד וכאשר באים לבחון את שאלת טובת הילד, אזי רוב השופטים מקבלים את תסקירי השקר של פקידות הסעד מבלי להניד עפעף ומבלי לבחון את שלל העובדות המוצגות בפניהם על ידי בעלי הדין, במיוחד כאשר המדובר בתסקיר השולל את זכויות האב הגרוש. נקודה מעניינת זו כבר עלתה בדיונים רבים ואף נקבע על ידי סגן נשיאבית המשפט העליון לשעבר, כבוד השופט חשין, כי זכותו של האב על ילדיו גבוהה וחזקה מכל זכות אחרת המוקנית לו בחוק. כאן נשאלת השאלה - היכן עורכי הדין, אשר אמורים להגן על זכות זו. לכן, עצתי לאב הגרוש - אל תצפה לתשועת בית המשפט. תעלה את כל מגוון טיעוניך על הכתב, גבה את הכל בתאריכים ובעדויות מכריעות ופנה אל כבוד השופט לא כמי שזוחל על גחונו אלא כמי שילדיו - במקרה זה, בתו - נקרעה ממנו. דרוש מכבוד השופט בירור מהותי לפשר התנהגותה של הילדה. בטוחני כי בירור כזה יעלה כי הילדה מוסתת, האם מכוונת את התנהגותה ופקידת הסעד, באם מעורבת כזו בתיק, תימצא כמי שידה עמוק עמוק בתוך העניין. דרוש בחינה פסיכולוגית לילדה, אל תתפתה להליך מסוגלות הורית, היות וכבר נקבע בוועדת שניט כי הליך זה תלוש מהמציאות אלא דרוש מבחן פסיכולוגי לאחריות הורית ולבירור ניכור הורי על ידי פסיכולוג, אשר אתה תמליץ עליו. במידה ועורך הדין של מתנגד, דע לך, כי הוא פועל בניגוד לאינטרסים שלך. ***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***