מכירת דירה - דיני משפחה

  • מזונות ומדור
    יעל | 21/09/2009 23:56

    אני בשלבי גרושין .לי 8 ילדים ,6 מהם מתחת לגיל 18. משכורתי היא 3000 שח . בעלי משתכר כ 8000 ש"ח. השאלה המדירה שינה מעיני היא אם אמכור את הדירה(4 חדרים במודיעין) ואחזיר משכנתא ואת היתרה נחלק ביננו לא אוכל לרכוש דירה ביתרה. הוא לא ישלם מזונות האופן קבוע ורציף ומשכנתא צריך לשלם בזמן.אין לנו חסכונות ואינני יכולה להשען על המשפחה .האם אני חייבת למכור את הדירה או שאפשר לדחות את המכירה עד שהקטנה(6)תהיה בת 18? ניסינו שלום בית אופציה זו לא קיימת היום מבחינתי (וגם מבחינתו) הוא היה אלכוהוליסט ולאחרונה

    • מכירת דירה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 22/09/2009 22:09

      עד לא מזמן הייתי אומר שאפשר להגיע לפתרון שכזה שבו לא מוכרים את הדירה רק בהסכמה יחד עם זאת לאור התיקון החדש בחוק יחסי ממון יתכן וכיום בית משפט יכול לקבוע פירוק שיתוף דחוי כפי שאת רוצה את חייבת עורך דין טוב שיידע כיצד לטעון את הטענות האלה בהצלחה גיל שחף, עו"ד מנהל הפורום

      • זכויות נכסים בזמן פרוק שיתוף-תשלומי מזונות לילדים
        מיואש | 23/09/2009 08:51

        מיזה תקופה ארוכה אני ואישתי נמצאים במצב של מריבות בבית,כיום יש לי ילדה אחת בת 10 השאר בגירים ,אחת משרתת בצהל שרות סדיר.מבקש לציין כי ברשותנו דירה גדולה כ-160 מ"ר,אני דרשתי למכור את הנכס אך עד אתא קבלתי סרוב,לטענתי ניתן למכור את הבית ולרכוש 2 יחידות קטנות יותר ואז נפתרה בעית המדור,אך רצונה של האשה זה להשאיר את הבית עד הגיע הילדה לגיל 18 .היא יכולה לדרוש זאת?160 מ"ר לשתי נפשות?או שאני אבקש פרוק שיתוף ובית המשפט לענייני משפחה יקבל זאת? כמה או איזה סכום מזונות אני אמור לשלם לילדה +החיילת? אני נכה ומשתכר בסביבות שכר המינימום+תגמוליי נכות,ניידות. דרך אגב רכב רפואי שממומן רובו על ידיי גורם ממשלתי ניתן לקחת אותו ולחלק את שווי הרכב,(רכב מ.הביטחון) אודה לך אם תענה לי בעניין זה שמאוד בוער לי ,אני חיי בזמן שאול ואני לא רוצה להגיע למצב של צוו הרחקה עד לפרוק השיתוף.