רכישת דירה- דיני משפחה

  • רכישת דירה
    תמר | 10/09/2009 11:35

    שלום וברכה, בעלי ואני זוג צעיר. מאז שהתחתנו אנו גרים מס' שנים בדירה ששייכת להוריו וכרגע עומדים בפני רכישת דירה בעז"ה. לנו יש חיסכון כלשהוא, הוריו יתנו לנו 100 אלף והוריי רק ילוו לנו 100 אלף. יש לי 2 שאלות: ראשית, האם בעתיד במידה וחס וחלילה הזוגיות תתפרק, בעלי יוכל לטעון שהדירה לא תחולק שווה בשווה בינינו משום שהוריו נתנו סכום מסוים מערך הדירה אשר הוריי לא נתנו. שנית, האם הוא יוכל לטעון זאת גם משום שמס' שנים גרנו בדירת הוריו ולא שילמנו להם מאום. תודה מראש, תמר

    • רכישת דירה- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 10/09/2009 18:54

      שלום רב אם לא יהיה הסכם הלוואה בין הורים ואם הרישום יהיה משותף , טענה שכזו לא תוכל לעמוד לו בעתיד. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר