עריכת צווואות - דיני משפחה

  • הבהרה בקשר לשאלה ששאלתי קודם
    סיון | 07/09/2009 13:35

    שלום ותודה מראש אבי ואימי נישאו לפני 65 שנה , בשנת 1995 אבי רכש דירת מגורים ביחד עם אחי כאשר אחי היה שותף בזכויות הדירה וכוונתי לכך שהדירה הייתה רשומה 50% על שם אחי ו50% על שם אבי , כמו כן הורי עברו להתגורר בדירה בשנת 1995 ובשנת 1997 אחי נתן את ה50% מהדירה לאימי במתנה עם התחייבות אצל עורך דין שאינו יכול לחזור בו, כיום הורי רוצים לעשות צוואה אישית ולא משותפת כאשר אבי רוצה להוריש את ה- 50% שרשומים על שמו לי ואימי רוצה להוריש את ה50% שרשומים על שמה לשתי אחיותי, שאלתי היא האם כאשר אבי רכש את הדירה בשותפות עם אחי יש לאימי חלק מהחצי של אבי מכיוון שהוא רכש את הדירה במסגרת נישואיו, ולגבי החלק שקיבלה במתנה יש לה בלעדיות מוחלטת ואז בעצם משתמע מכך שהחלקים המשוייכים לה בדירה הם 3/4 ושלו רק 1/4 , חשוב לי לציין שהוריי מתגוררים בדירה משנת 1995 ומנהלים אורך חיים תקין, הורי בעצם רוצים לערוך צוואה אישית כאשר הם רוצים בעצם להוריש כל אחר את חלקו לילד אחר שאלתי היא האם אותו יורש שיקבל מאבי את חלקו בירוש/ה יקבל 50% או פחות בגלל עצם העובדה שאבי מלחתחילה רכש את הדירה ביחד עם אחי ובשנת 1997 אחי העביר את חלקו שהוא 50% לאימי בירושה תודה מראש.

    • עריכת צווואות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/09/2009 00:18

      סיון שלום, כיוון שהדירה נרכשה בתקופת הנישואין, ולאחר קבלת המתנה מאחיך היא בעצם בבעלות שווה של כל אחד מההורים, נוצר למעשה שיוויון, כאילו רכשו אותה בחלקים שווים מלכתחילה. מכאן שאין בסיס לאיש מהם לדרוש זכויות בחלקו של ההורה השני וכ"א מהם יכול להוריש את חלקו בדירה למי שירצה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים