צואה הדדית

  • צוואות של שני בני זוג
    דורית | 06/09/2009 08:38

    שלום לעורכי הדין. אנו בני זוג מעוניינים לצוות את רכושנו לילדינו. יש לנו דירה וכסף בבנק. זהו. אנחנו מבינים שיכול להיות שמישהו מאיתנו ילך לבית עולמו לפני השני. ואז תתעורר האם לעבור לדיור המוגן ו/או עם בן/ת זוג עתידי. שנינו מסכימים שהחצי של כל אחד מאיתנו יעבור קודם לבן הזוג הנשאר בחיים והוא יהיה רשאי למוכרה לצורך מציאת מגורים לפי רצונו והעדפותיו( למשל: לצורך מעבר לדיור מוגן או למגורים בדירה קטנה יותר) אך יחד עם זאת הוא יהיה מנוע מלהוריש את החצי לבן /בת זוג עתידי/ת, במידה ותהיה/יהיה . במידה ולאחר מות הבן הזוג השני ישאר נכס ו/או תישאר יתרה ממכירת הדירה, היא תחולק בחלוקה שווה בין הילדים שלנו. שאלוותיי: 1. בהנחה שלמשל, שאני מגיעה ל 120 שלי לפני בעלי, האם סעיף כזה מגן על החצי שלי כבת זוג מפני הורשה עתידית לבת זוג אחרת (אם כי אין לי התנגדות שיחיה עם בת זוג אחרת) ובמקביל תאפשר לבעלי להחליט אם למכור את הדירה ולעבור לדיור מוגן? 2. האם במקרה שלאחר מותי אכן בעלי ימכור את הדירה ויהיה עם בת זוג וירכוש יחידה בדיור מוגן ואח"כ ימות. האם לפי הנוסח שפירטתי לעיל, תהיה הגנה על הכספים שיוותרו מהמכירה או מהדיור המוגן, אם בכלל ישארו כספים מהדירה, ויחולקו לילדים בלי שתהיה לבת הזוג זכות לרשת??? או שבצוואה עתידית הוא יכול לשנות את כל מה שכרגע מוסכם ביננו? סליחה על הארכיות, לא הצלחתי להסביר את עצמי ביתר תמציתיות. מצפה לתשובותיכם. לקריאה נוספת: נוסח צוואה

    • צואה הדדית
      שיר | 06/09/2009 09:09

      עליכם לעשות צואהה הקוריה צואה עתידית שמטרתה לעגן הסכמות כמו אלו המופיעות בשאלתך.בגלל המורכבות בניסוח צואה הדדית וכדי להבין את האפשרויות לביטול הצואה הנ"ל במצבים שונים (בחיים ולאחר מיתה) מומלץ להכין טיוטא של הצואה ולגשת לעורך דין המתמחה בדיני משפחה לקבל ממנו הבהרות מדויקות ולנסח סופית אצ הצואה.תמיד קיים הסיכון שבן הזוג הנותר בחיים יבזבז את כל הרכוש שברשותו (כולל זה שירש) לטובת בן/בת זוג, לצורכי דיור מוגן או חס וחלילה לטיפולים רפואיים ו/או סיעודיים.

    • צוואה הדדית- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 06/09/2009 21:02

      שלום רב ישנו קושי רב להתייחס לענין פנייתך מאחר ומדובר בנושא סבוך. כדאי מאוד להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני משפחה ולקבל סקירה מקיפה על זכויות וחובות בהקשר לצוואה הדדית. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר