לעניות דעתי ההסכם קובע

  • הסכם גירושין שלא מומש מול צו ירושה
    נטליה | 31/08/2009 17:15

    היו היה זוג שהתגרש ובמסגרת הסכם הגירושין בפני בית המשפט קבע כך וכך ושהאישה מקבלת דירה. האישה התכוונה כמובן להעביר את הדירה על שמה אולם הבעל נפטר בטרם הספיקה לעשות זאת. כיום היורשים הם שלושת ילדי המנוח... (שניים מהם הם גם של האישה הגרושה) והם טרם הגישו בקשה לצו ירושה. האם מבחינה משפטית יכולה האישה לעמוד על זכויותיה בהתאם להסכם הגירושין או שצו הירושה (לכשיוגש) גובר עליו בנסיבות כאלה? המון תודה למי שיענה... יום טוב!

    • לעניות דעתי ההסכם קובע
      ירוחמי | 31/08/2009 19:21

      אבל תתיעצי עם עורך דין, וכשהם יוציאו צו ירושה את טטעני בפני הרשם שהנה הסכם ושירשום את הדירה על שמך. תודה יהודה

    • העברת דירה על שם אישה ע"פ הסכם- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 31/08/2009 20:22

      שלום רב יש לבדוק האם נחתם יפוי כח בלתי חוזר להעברת הדירה על שם האישה. אם כם אז צריך להוציא לפועל את פסה"ד ולהעביר את הדירה ע"ש האישה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • הסכם גירושין - מימוש
      טו"ר אביעד אושרי | 31/08/2009 20:51

      במידה והסכם הגירושין אושר וניתן לו תוקף של פס"ד ע"י ביה"ד הרבני וא ביהמ"ש, אזי הוא קודם והאשה יכולה לממש את זכותה עפ"י הסכם הגירושין.