הסכם ממון ומתנות בין בני זוג - דיני משפחה

  • דחווף דחוףף כמה שאלות
    זהבה | 28/07/2009 12:20

    שלום , יש לי שתי שאלות דחופות ואשמח אם תתנו לי מענה בהקדם האפשרי השאלה הראשונה היא : הסכם חיים משותפים הוא בעצם הסכם ממון נכון ? והוא חייב להיות חתום ע"י שופט על מנת שיהיה לו תוקף ? והשאלה השניה באותו הסכם רשום שאני מקבלת דירה במתנה מבן זוגי , האם אשתו בנפרד יכולה לבקש את החצי מהדירה הזאת שהוא נותן לי מתנה ? ועוד שאלה נוספת (נזכרתי..) לגבי ההסכם ששמעתי שצריך להחתים רק שופט , האם יש מצב שהוא לא יהיה מוכן לחתום מכיוון ובן זוגי עדיין נשוי ולא גרוש אך הוא פרוד לא חיי בבית שנה וחצי .אשתו לא נותנת לו גירושין. תודה מראש ,

    • הסכם ממון ומתנות בין בני זוג - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 28/07/2009 15:33

      שלום זהבה, הסכם חיים משותפים או הסכם ממון הן שתי כותרות אפשריות, בשני המקרים מדובר על הסכם בין בני זוג. על פי החוק, ההסכם חייב לקבל תוקף של שופט רק בין בני זוג נשואים. מתנות שבן זוגך ירצה לתת לך - לא בטוח שזכותו לתת לך. אם חוקית, לא מגיעות לו מלוא הזכויות בדירה, אז הוא לא יכול לתת לך את מה שאינו שלו. לאישתו בנפרד יש סיבות לתבוע ולקבל מחצית מהדירה, אם היא נכללת ברכוש המשותף שלהם. אם כך, תהיה לו זכות לתת במתנה רק את המחצית שלו מהדירה, וגם לכך יש סייגים. לגבי אישור ההסכם, למרות שאינו נדרש - יש דרך לנסח את הבקשות לאישור ההסכם ולהסביר את חשיבות הדברים. אכן, ישנם שופטים שונים עם גישות שונות בעניין. בברכה, ויקטוריה גלפנד, עורכת דין לדיני משפחה

      • שאלה נוספתת
        זהבה | 29/07/2009 01:56

        ובמידה ולא נישואים ועורכים הסכם ממון ולא צריך להחתים שופט , האם לאחר הפרידה יש לזה תוקף אבל ? איך מתייחסים לזה כאל חוזה בדיני חוזים או ??