מה ההבדל בין משמורת ואפוטרופסות בעניין הוצאות מיוחדות - דיני משפחה

  • הוצאות רפואיות חריגות
    מיכל | 27/07/2009 15:32

    שלום, שאלתי היא האם כאשר בימ"ש קובע שעל האב לשלם מחצית מהוצאות הרפואיות החריגות (למשל טיפול פסיכולוגי )הוא מותיר את ההחלטה לקבלת הטיפולים השונים בידי האם המשמורנית בלבד, או שהאב זכאי לומר גם את דברו?האם הוא משמש רק ככספומט או שיש לו גם אפשרות להחליט לגבי הטיפול ,איפה הוא יתבצע,ועד כמה להשקיע בו כספית? כמוכן האם זכותו של האב להיות שותף בקבלת החלטות לגבי חינוך, בחירת בתי ספר וכו'

    • מה ההבדל בין משמורת ואפוטרופסות בעניין הוצאות מיוחדות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/07/2009 23:05

      מיכל שלום, בעקרון התשובה לשאלתך היא כי הדבר תלוי בנוסח החלטת ביהמ"ש. אם כתוב "בהסכמה" או "בתיאום מראש" וכד' - יש לפעול בהתאם. אם לא - יכולה האם, כהורה המשמורן, להוציא את ההוצאה ועל האב לשלם את חלקו. עם זאת - החלטות כמו בחירת בי"ס הן החלטות מהותיות, הנחשבות להחלטות הנובעות מהיות שני ההורים אפוטרופסים של הילדים, והן צריכות להתקבל בהסכמה או עפ"י החלטת ביהמ"ש, כשאין הסכמה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים