מזונות ע"פ הסכם או ע"פ פסק דין - דיני משפחה

  • מזונות
    ליאורה | 15/07/2009 11:37

    שלום רב! אני ובן זוגי לא הינו נשואים אך נולדה לנו ילדה משותפת שכיום בת 8 חודשים אני והוא נפרדנו לפני 4 חודשים וחתמנו על הסכם אצל עורך דין שהוא ישלם את השכירות של הבית עד סוף השנה ואלה יהיו הדמי מזונות שלו לשנה זו ולאחר שנה אני אפנה לבית משפט שיפסקו גובה מזונות יש לציין כי הוא מרוויח בסיבות ה6000 שח בחודש אך יש לו שני ילדים שגם להם הוא משלם מזונות בגובה 1700 שח ולאחרונה אני פוחדת כי הוא לא יעמוד בתשלומי השכירות ואני לא אוכל לשלם את הסכום יש לי שתי שאלות 1אם הוא לא ישלם את תשלום השכירות מה עלי לעשות בנדון? 2 אם אפנה לבית משפח עכשיו מה בערך גובה המזונות שיפסקו לי? תודה מראש

    • מזונות ע"פ הסכם או ע"פ פסק דין - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 15/07/2009 13:07

      שלום ליאורה, הסכם בדבר מזונות צריך לקבל אישור של בית משפט כדי להיות בתוקף. סכום מזונות בהסכם שאושר ע"י בימ"ש, מהווה פסק דין ואפשר לדרוש אותו באמצעות ההוצאה לפועל. פסיקת מזונות ע"י בית משפט תלויה מאוד בנסיבות, אין נוסחה מתמטית. המזונות המינימליים הנהוגים הם 1200-1250 ש"ח + תוספת עבור מדור (מגורים). בברכה, ויקטוריה גלפנד, עו"ד לדיני משפחה

    • הסכם מזונות ילדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/07/2009 23:57

      ליאורה שלום, אם ההסכם שערכתם אושר ע"י ביהמ"ש והוא לא יבצעו, תוכלי לפנות להוצל"פ. אם ההסכם לא אושר והוא אינו מקיימו, תוכלי להגיש מיד תביעת מזונות, ללא צורך להמתין לחלוף הזמן, שכן ההסכם אינו תקף ללא אישור (לא כל שכן כשהצד השני אינו עומד בו). בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים