חלוקת ירושה כשאין צוואה - דיני משפחה

  • חלוקת ירושה
    אהרון | 15/07/2009 10:40

    אמא של אשתי נפתרה לפני 10 שנים ,הייתה לה דירה משותפת עם בעלה- אבא של אשתי .אמא לא השאירה צוואה . עכשיו אבא (הוא בחיים) רוצה למכור דירה .שאלה : איך מתחלקת באחוזים חצי דירה של אמא בין אבא ושלושת ילדיו בוגרים. תודה

    • חלוקת ירושה כשאין צוואה - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 15/07/2009 12:56

      שלום אהרון, לפני שחמך יוכל למכור את הדירה, יהיה עליו לקבל צו ירושה. ע"פ חוק הירושה, העזבון של נפטר מתחלק באופן רגיל כך ש-50% עובר לבן זוג ו-50% מתחלקים שווה בשווה בין הילדים. כלומר, לאבא יהיו זכויות במחצית הדירה שלו + חצי מהחצי של האמא (סה"כ 75%). לכל אחד מהילדים מגיע 8.33% מהדירה. בברכה, ויקטוריה גלפנד, עו"ד לדיני משפחה

    • חלוקת עזבון כשאין צוואה - דיני ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/07/2009 23:53

      אהרון שלום, עזבונה של אמך ז"ל, מתחלק כך שהאב יורש מחצית מהעזבון והילדים את המחצית השניה בחלקים שווים. לכן, ביחס לדירה - לאב תהיה 3/4 דירה, ולכל אחד מהילדים שליש מרבע, דהיינו 1/12. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים