המחוייבות שבלהיות אב רשום לילד - דיני משפחה

  • המחוייבות עם טופס אבהות
    אלה | 15/07/2009 00:29

    אני מחפשת משהו שהיה מוכן לחתום על טופס אבהות אבל אני לא רוצה ממנו למעשה שום התחחיבות השאלה אם מבחינה חוקית הילד היה רשום על שמו והוא היה מוכרח להכיר בו?

    • המחוייבות שבלהיות אב רשום לילד - דיני משפחה
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 15/07/2009 10:19

      שלום אלה, ברגע שאדם נרשם כאביו של הילד, תחול עליו אחריות כלפי אותו ילד - הרישום במשרד הפנים מהווה ראיה לכך שהוא האב. כלומר, אותו אדם יהיה בסכנה שתתבעי אותו למזונות; במקרה פטירתך או אובדן כשירותך, יצפו ממנו לקחת את הילד אליו וכו'. התנערותו באותו מועד ממחויבות הורית תדרוש לבצע בדיקת רקמות, באמצעות הליך בבית משפט, כדי להוכיח שאינו האב. לכן, אני לא רואה סיבה שמישהו יסכים להירשם כאבי הילד סתם כדי לעשות לך נחמד על הלב - נוכח האחריות שכרוכה בכך. בברכה, ויקטוריה גלפנד, עו"ד לדיני משפחה

    • רישום אבהות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/07/2009 23:40

      אלה שלום, האפשרות לרשום אדם כאביו של ילד ללא פניה לביהמ"ש וללא ביצוע בדיקת רקמות, מוגבלת עד הגיע הילד לגיל שנה (אם אינני טועה) ולכן אם הילד עבר גיל זה, לא תוכלי לבצע זאת בכל מקרה. שנית - רישום אבהות הופך את האב הרשום לאפוטרופוס של הילד, על כל המשתמע מכך, מצד החובות והזכויות (כולל זכות החלטה ביחס לדברים משמעותיים בחייו של הילד, חובת מזונות, הורשה עפ"י דין ועוד), לכן ספק אם מישהו שאינו אב אמיתי או בנ"ז שלך שמעוניין לאמץ את הילד, יסכים לכך. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים