אפוטרופסות בלעדית על ילד שנזנח ע"י הורה שני

  • אפוטרופסות
    י | 14/07/2009 13:17

    ברצוני לערוך אפוטרופסות בלעדית (יחידה) עבור בני בן שנתיים שאביו אינו בקשר אתו ואינו משלם מזונות. מה התהליך בבית משפט והאם הסכמתו של האב בכתב תזרז אותו. תודה מראש

    • אפוטרופסות בלעדית על ילד שנזנח ע"י הורה שני
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 14/07/2009 18:41

      שלום לך, קיים הליך של בקשת אפוטרופסות בלעדית בבית המשפט; עיקר משך זמן שדורש ההליך הוא קבלת חוות דעת של פקידת סעד משירותי הרווחה העירוניים. הסכמתו של האב אכן תצמצם את זמן הטיפול, אבל אם שירותי הרווחה עמוסים בפניות ותצטרכי להמתין מספר חודשים לפגישה הראשונה, הסכמת האב לא תקדם לך את התור. בברכה, ויקטוריה גלפנד - עורכת דין לדיני משפחה

      • הליך קבלת אפוטרופסות בלעדית על ילד שנזנח ע"י הורה שני
        עדי | 20/10/2013 09:23

        שלום רב,
        אבקש לדעת האם אני יכולה להגיש את הבקשה לאפוטרופסות בלעדית על תינוקת שנזנח ע"י האב לבד ללא עורך דין?
        אם כן, איך אני מגישה את הבקשה?

    • ביטול אפוטרופסות להורה מתנכר - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/07/2009 23:01

      שלום רב, במקרים מהסוג שלך בתי המשפט מהססים מאוד מלבטל אפוטרופסותו של אב, ובד"כ המגמה היא לנקוט בכל פעולה אשר תביא לקשר בין הילד לאביו, ולא לניתוק. יותר מכך - לא ברור מהו המניע שלך לרצות נתק שכזה, שכן בכל מקרה האב אינו מעורב בחיי הבן ומנגד - ביטול האפטרופסות יביא גם לביטול המזונות (אשר גם אם אינם משולמים כיום, צוברים חוב אשר יתכן שביום מן הימים תוכלי לגבות). בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • לכבוד: עו"ד מיקי חשמונאי
        י | 27/07/2009 12:15

        תודה עבור התשובה. ידוע לי כי על פי חוק טובת הילד היא נוכחותם של שני ההורים בחייו. מכיוון שהאב הביולוגי לא יוזם קשר אני כאמא דואגת לטובת בנו רואה לנכון לא לאפשר לאב חסר מחויבות כלפי הילד להזיק לו על ידי ביקורים הלא סדירים (הרי אף בית משפט לא יכול לפסוק לרצות לשמור על קשר) שלפי דעתי יגרום לילד בילבול וחוסר וודאות . לאחר פרידה עם האב הביולוגי של בני (לא היינו נשואים) הכרתי גבר שהחל מגיל 8 חודשים מגדל את הילד יחד איתי והוא רוצה לאמץ אותו. אני מודעת לכך שכל הנושא הזה מסובך מכל הבחינות לכן חשוב לי לעשות את הצעדים הנכונים.

      • עו"ד מיקי חשמונאי
        י | 27/07/2009 12:27

        תודה עבור התשובה. ידוע לי כי על פי חוק טובת הילד היא נוכחותם של שני ההורים בחייו. מכיוון שהאב הביולוגי לא יוזם קשר אני כאמא דואגת לטובת בנו רואה לנכון לא לאפשר לאב חסר מחויבות כלפי הילד להזיק לו על ידי ביקורים הלא סדירים (הרי אף בית משפט לא יכול לפסוק לרצות לשמור על קשר) שלפי דעתי יגרום לילד בילבול וחוסר וודאות . לאחר פרידה עם האב הביולוגי של בני (לא היינו נשואים) הכרתי גבר שהחל מגיל 8 חודשים מגדל את הילד יחד איתי והוא רוצה לאמץ אותו. אני מודעת לכך שכל הנושא הזה מסובך מכל הבחינות לכן חשוב לי לעשות את הצעדים הנכונים.