מגורי גרוש בבית - דיני משפחה

  • שאלה דחופה בקשר למזונות ומגוריי גרוש בבית
    noharb | 14/07/2009 11:45

    אנו גרושים טריים ורק לאחרונה הוצאתי מהחשבון המשותף ופתחתי חשבון נפרד. גרושי אמר שהוא יכניס את המזונות ב1 לאוגוסט. גם המשכורת שלי לראשונה תכנס בתאריך זה. הוא אומר שהוא יקצץ מהמזונות את כל ההוצאות שלי ושל הילדים בגין חודש יולי. (חלק מההוצאות ירדו מהחשבון שלי שבו יש כרגע 0 שקלים שכן הוא הוציא אותי מהחשבון המשותף) האם זה תקין? (האם המזונות משולמים ב1 לחודש עבור החודש שחלף או עבור החודש שהתחיל?) האם באופן כללי 7200 שח לחודש עבור 4 ילדים שזה כולל כבר הכל (הוא לא ישתתף בחינוך, במדור או בכל דבר אחר) סכום סביר? (ילד אחד בגן ושניים בתיכון, כאשר שכ"ל שלהם כל אחד 1000 שח בחודש) ילד נוסף עולה לכיתה ו. גרושי הוא עצמאי ומרוויח לפחות 15,000 נטו בחודש. כמו כן למרות שהוא עדיין גר בבית תוך הפרת ההסכם בינינו הוא טוען שכל הוצאות האוכל והבית עליי כיוון שהוא לא אוכל בבית והשימוש שלו במשאבי הבית מינימלי. מה הסעד שאני זכאית לו כדי להוציאו מהבית? (הוא מוכן בתנאי שחצי מהשכירות שלו יקוזז מהמזונות שלי). לפי ההסכם הוא אמור לעזוב עם מתן הגט, מה שלא קרה. עליי לציין שהדירה כבר נמכרה (זכרון דברים), הפינוי בפברואר, התמורה תחולק חצי חצי אחרי קיזוז המשכנתא והחובות. תודה

    • מגורי גרוש בבית - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 14/07/2009 19:39

      שלום רב., מה פתאום הוא גר בבית ? כיצד התגרשתם ועדיין ממשיכים לגור ביחד ? הרי זה אסור מבחינה הלכתית (אלא אם אתם לא יהודים) ואת תהיה זקוקה לגט לחומרא. המגורים ביחד כאשר נקבעו מזונות יוצר בלבול שלם שצריך להפסיקו לאלתר אחרת לא תצאו מזה. בברכה גיל שחף, עו"ד

      • תשובה
        noharb | 14/07/2009 21:35

        הוא עבר לחבר והבטיח שישכור דירה כדי שאסכים להגיד ברבנות שהוא לא גר בבית. אבל הוא עדיין לא עשה זאת. זו היתה שאלתי לגבי צו הרחקה, מה הפרוצדורה. אודה להתייחסות לחלק השני של השאלה על המזונות האם תקין שיקזז דברים בגין החודש שחלף כראות עיניו והאם המזונות הם לא עבור החודש שיהיה. תודה.

        • קיזוז הוצאות מתשלום המזונות - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 15/07/2009 22:57

          שלום רב, לבעלך לשעבר אין כל זכות לקזז ולו שקל אחד מדמי המזונות, אלא אם כן ניתנה זכות זו בהסכם הגירושין / פסה"ד. יותר מכך - אם הוא היה אמור לעזוב את הבית ולהתיר לך להמשיך להתגורר בו עם הילדים עד הגירושין, אין לו כל זכות "לגבות שכ"ד" ממך, תמורת עזיבתו. להיפך - ניתן לטעון שעליו לשלם בנוסף למזונות גם השתתפות בתוספת העלויות עבורו. מומלץ לפנות ליעוץ בהקדם, כדי לשקול האם וכיצד לפעול לשם בעניין זה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים