הסכם ממון של אישה נשואה עם ידוע בציבור

  • הסכם ממון
    מימי | 14/07/2009 10:26

    נפרדתי מבעלי לפני שנתיים ואני חיה עם מישהו אחר כבר שנה וחצי. לא התגרשתי מבעלי באופן רשמי. האם בהסכם ממון עם בן הזוג הנוכחי "מגיע" לי משהו מכספו או שעובדת היותי עדיין נשואה לאחר - שוללת ממני כל זכות?

    • הסכם ממון של אישה נשואה עם ידוע בציבור
      עו"ד ויקטוריה גלפנד | 14/07/2009 18:12

      מימי שלום, בהסכם ממון בני הזוג בוחרים לעצמם את ההסדרים שהם רוצים להפעיל ביניהם. כך, את ובן זוגך החדש יכולים לקבוע ביניכם, האם הרכוש שתצברו בתקופת חיי הזוגיות יהיה משותף (כולו או חלקו) או נפרד. הסיבוך יכול להיות לגבי הזכויות של בעלך הפורמלי בנכסים שאת ממשיכה לצבור כל עוד את נשואה לו, ולכן אני ממליצה לך לפנות ליעוץ פרטני אצל עו"ד בעניין זה. בברכה, ויקטוריה גלפנד - עו"ד בדיני משפחה

    • ידוע בציבור לאשה נשואה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי. חשמונאי | 15/07/2009 22:21

      מימי שלום, אין קשר בין הדברים. בפועל הקשר עם בעלך נגמר, לכן סביר שהיה ותעמוד השאלה בפני ביהמ"ש - ייקבע ש"מועד הקרע" ביניכם היה עם הפירוד. מנגד, קיים שיתוף בינך לבין בן זוגך החדש, איתו את חיה ומקיימת זוגיות בפועל, אם כי כיוון שאינכם נשואים, היה ותהיה מחלוקת, יהא על ביהמ"ש להכריע האם אכן חלה עליכם חזקת השיתוף. שיקלו לערוך הסכם ממון, אשר יסדיר את הכללים אשר הייתם מעוניינים שיחולו על יחסיכם הרכושיים. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים