בגידה

  • דיני אישה בוגדת
    אליהו | 11/07/2009 08:22

    שלום, אני נשוי 19 שנים ולנו תאומים בני 10, היחסים ביני לבין אישתי לא טובים: אנחנו רבים, מקללים אחד את השני, הבית לא מתוחזק כראוי. טובת הילדים חשובה לי ביותר, אני מבלה שעות רבות איתם במיוחד ביום שבת בו אני איתם כל יום וכל היום בבריכה, בים בקניון וכו, יש לנו רכוש משותף שחלקו הגדול הוא רכוש שצברתי לפני נישואי. בשנה האחרונה יש לי חשדות כי אישתי בוגדת בי. חשוב לציין כמובן כי יש לי תיק ברבנות ולפני מספר שנים היינו בהליך מאוד מתקדם של גירושין בעזרת עורכי דין, ובגלל שהיא התחרטה ההליך נפסק. שאלתי היא אילו דינים חלים על אישה בוגדת?? אם אוכיח שאישתי בוגדת בי אילו זכויות יש לי לעיה מבחינת חזקה על ילדיי וחלוקת רכוש משותף?? רב תודות על השירות

    • בגידה
      טו"ר אביעד אושרי | 11/07/2009 22:14

      בהנחה שאכן תצליח להוכיח כי אשתך בוגדת בך וההוכחות יהיו כאלו שיתקבלו בביה"ד, אזי אתה תהיה פטור מתשלום כתובתה שזה בדרך כלל סכום לא מבוטל, וגם ממזונות אישה עד הגירושין גם אם אינה עובדת. אבל בגידתה אינה יכולה להקנות לך זכויות לא בעניין משמורת הילדים ומזונות הילדים ולא בעניין חלוקת הרכוש. עם זאת ישנם תקדימים בביה"ד הרבני הקובעים כי רכוש לא יתחלק בחלוקה שווה במידה והאשה בגדה אבל זה תלוי בלא מעט פרמטרים. בג"צ ביטל תקדימים אלו אבל לא ממזמן התפרסם פס"ד חדש של ביה"ד הרבני הגדול שעקף את החלטת בג"צ בעניין.