הוצאות חריגות- דיני משפחה

  • הוצאות נוספות
    איריס | 06/07/2009 18:33

    שלום, אני גרושה מזה 6 שנים + 4 ילדים. אני מקבלת עבור הילדים, דמי מזונות על בסיס קבוע ובזמן. חילוקי הדיעות שלנו הם באשר למה מוגדר הוצאות נוספות למזונות. היו כבר מספר סוגיות כאלה. כרגע, ספציפית, כיוון ששניים מהילדים מתבגרים, רצית לדעת האם הצורך בטיפולי פנים עקב פצעי בגרות (עור וקוסמטיקאית) שמהווים הוצאה נכבדת בשוטף, נחשב להוצאה שיש להתחלק בה, בנוסף למזונות?

    • הוצאות חריגות- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 07/07/2009 14:05

      שלום רב יתכן והדבר נקבע בהסכם/פסה"ד שלכם,המקובל נוא להותיר ההחלטה בענינים רפואיים בידי רופא מומחה/משפחה. אם לא תוכלי לנסות פניה להוצל"פ או הגשת תביעה לבימ"ש. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • ראשית תודה על התשובה, עדיין לא ברור לי
        איריס | 07/07/2009 19:46

        עו"ד שיפמן שלום, תודה על תשובתך. באופן כללי אני מנסה להמנע מעימות ופניה לערכאות אינה באה בחשבון מבחינתי. בהסכם שלנו מצויין שהוצאות חריגות רפואיות ישולמו בחלקים שווים. שני הילדים עברו טיפולי יישור שיניים שמומנו על ידי שנינו בחלקים שווים. בטרם אפנה אליו (ברור שאם אני מעלה את השאלה, דעתי היא שזוהי הוצאה חריגה), אני רוצה להבין האם יהיה לגיטימי אם יאמר שאין זו חובה לטפל בפצעים מסיבות קוסמטיות ואסתטיות. (הוא ניסה לטעון את אותה הטענה בענין ישור השיניים...) לילדים הענין חשוב, מן הסתם. מיותר לציין את חשיבות הענין בגילם. רופא משפחה הוא סמכות שיכולה להביע דעתה בענין חיוניות הטיפולים? השאלה היא למעשה עקרונית, איך קובעים אם צרכים מן הסוג הזה הם חריגים?