חשש ממזרות

  • חשש לממזרות למי שהוריו אינם נשואים. תודה מראש.
    מתן | 05/07/2009 23:18

    אני מכירה בחור שהוא בנם של גבר ואישה, שאינם נשואים. אני מבקש לדעת האם יש חשש שהוא ממזר לפי הדין? שאלה זו חשובה לי מאוד. תודה רבה מראש, מתן.

    • חשש ממזרות
      לוי דוד | 05/07/2009 23:30

      ממזרהוא וולד של אישה נשואה לא' שקיימה יחסים עם ב' והוולד הוא בנו של ב'.במקרה שתארת אין מדובר בממזר

    • חשש לממזרות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 05/07/2009 23:58

      שלום רב, כששני ההורים אינם נשואים, או יותר מדוייק - כשהאשה אינה נשואה לאחר - אין חשש לממזרות !!! בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • אבל אם היא נשואה עוד מחו"ל בנישואין אזרחיים?
        מתן | 06/07/2009 05:56

        היא נשואה לגבר אחר בנישואין אזרחיים אבל לא לאבא של הבחור. זה עוד קרה בחו"ל. אז הוא יכול להיות ממזר? תודה רבה על העזרה שלכם.

        • ממזרות
          טו"ר אביעד אושרי | 06/07/2009 13:22

          אם היא נשואה בנישואין אזרחיים בחו"ל אם הייתה נשואה למי שאינו יהודי אזי אין כל חשש ממזרות אבל גם אם הייתה נשואה ליהודי, זו בעיה הלכתית מורכבת אבל מנסיוני ככל הנראה ביה"ד יפסוק כי הוולד אינו ממזר

          • כך מבחינים בממזר
            יצחק | 06/07/2009 19:15

            כדי שהילד יהיה ממזר ישנם שני אופציות בלבד: 1.ילד בן אח לאחות 2.ילד לאישה נשואה עם יהודי כאשר גם בעלה יהודי. צריכים שהנישואין יהיו כדת משה וישראל וגם הגבר הבוגד עלי להיות יהודי, זה נקרא משולש יהודי על כל שלושת הצדדים להיות יהודים