בהקדם האפרי

  • שכר טרחתו של עו"ד
    TWINGO | 04/07/2009 10:33

    שלוםלאחר שנות נישואים לא מעטות החליטה אשתי על דעת עצמה ( טוב אני מניח שחברותיה הגרושות היוו משקל ) פשוט לשכור דירה ולעזוב את ביתינו המשותף יחד עם 2 מתוך שלושת בנותינו - הגדולה חיילת .היא הודיעה לי על כך כשבועיים לפני עזיבתה ולאחר ששכרה דירה .בנוסף .. התברר לי לאחר מכן ששכרה גם עו"ד שייצג אותה בתביעה נגדי - עדיין לא קיבלתי מכתב על כך ואין לי מושג כל כך מה יהיה נוסח התביעה !למרות העלבון הגדול מהצעדים החד צדדים בהן נקטה , שוחחתי איתה וביקשתי בשלב ראשון שתבטל את כתב התביעה על מנת שנוכל לגשת ביחד לגישור לצורך גירושין למרות שאני מעולם לא רציתי בפירוק וגירושין - כעת לאחר הצעדים שנקטה ברור לי שאין כל ברירה אחרת אלא לפרק את החבילה .היא מצידה טוענת שחתמה אצל אותו עו"ד על התחייבות לתשלום סך של 40,000 ש"ח לטיפול בתביעה , ותהיה חייבת לשלם את הסכום הנ"ל גם אם תעצור את המהלך .רצוני לשאול - האם ייתכן שעו"ד כלשהוא יכול מבחינה חוקית להחתים לקוח על תשלום שכר טרחתו באופן שגם אם יעצור את ההליכים המשפטים יגבה את הסכום הנ"ל ?ובנוסף הייתי שמח לדעת אל מי עליי לפנות על מנת לברר את הסוגיה הזו והאם קיימת דרך חוקית כמובן להסיר את הגזרה ( גזל ) הזו ולסיים את הענין בתשלום מופחת .אציין שאשתי מתעקשת שאני והיא נפנה אליו בבקשה לפתור אותה מהתשלום הגבוה , ואין לי בעיה עקרונית לעשות כך , אבל אני זקוק למידע ועזרה לפני שנגיע לפגישה איתו .בתודה מראש לכל סיוע וייעוץ .

    • בהקדם האפרי
      דור | 04/07/2009 17:18

      שלוםמומלץ כי בהקדם האפשרי תפנו בכתב לעורך הדין ותבקשו ממנו שיקפיא כל טיפול בתיק. לאחר מכן מומלץ לנסות להגיע לפשרה. כמו כן ניתן להעזר בלשכת עורכי הדין ובוועדת האתיקה של הלשכה, שם נידונו בעבר מספר רב של תיקים דומים. ברור עם זאת, שעוה"ד יצטרך לקבל שכר בעבור הזמן שהקדיש...

    • שכ"ט עו"ד
      עו"ד מ. שיפמן | 05/07/2009 08:24

      שלום רב מדובר ביחסי עו"ד-לקוח, זהו ענין שקשור בדיני חוזים ולכאורה אם אישתך חתומה על הסכם שאומר שהיא חייבת לשלם את כל הסכום, הרי שכך יהיה עליה לעשות. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר