ירושה

  • עזרה-שיוך דירות-חברים לא נשואים
    קיבוצניק | 04/07/2009 09:42

    שלום רב לגולשי הפורום, נודה לכם אם תוכלו לייעץ לנו. סבתי שתיבדל לחיים ארוכים מתגוררת בקיבוץ. לפני מספר שנים הוחלט לשייך את הדירות לחברי הקיבוץ. סבתי זכאית לדירה בה היא מתגוררת. מספר שנים לאחר מות סבי, הכירה סבתי חבר (מקיבוץ אחר), אשר עבר להתגורר אצלה והם חיו יחדיו בביתה שבקיבוץ. בן הזוג של סבתי הפך להיות גם חבר קיבוץ. בשנת 2003 אם זכרוני איננו מטעה אותי הוא נפטר. לפני מספר ימים קיבלה סבתי מכתב באשר לשיוך הדירות ובו הופיע גם שמו, כלומר שגם לו יש חלק בדירה. החבר אינו בין החיים ולא השאיר צוואה אחרי מותו. סבתי מעוניינת שהדירה תופיע על שמה בלבד. מבירור קצר שערכנו הבנו שגם לו יש זכות בדירה, כי חי בקיבוץ ביום הקובע (2001), והוותק שלו כלול בחישוב. זו הסיבה ששמו מופיע במכתב. האם ביכולתה לשנות את הדבר? אם כן מה עלינו לעשות? נודה מאוד על תשובות וייעוץ בנושא.

    • ירושה
      דור | 04/07/2009 17:24

      מציע לבדוק אם קיימים יורשים. במידה וכן, אולי יתנו לכם הודעת הסתלקות מהעזבון וכך היא תזכה בכל הדירה באופן רשמי. אופציה שניה היא לבחון מתי התקבלה ההחלטה בדבר הענקת הזכויות. מהכתוב לא ברור מה זה המועד הקובע. אם הזכות או ההחלטה הוענקה לאחר המוות אז כל הזכויות אמורות להיות של אמך שכן לא ניתן להעניק קניין לאדם שמת, גם אם נקבעו קריטריונים מסוימים שלכאורה מאשרים את זכאותו.

      • המשך
        דור | 04/07/2009 17:26

        וזאת כמובן בהתחשב בעובדה שיורשיו ככל הנראה לא עמדו בקריטריונים, וסביר להניח שהקיבוץ מסייג את העברת הזכות בחברות בקיבוץ.

    • ירושה בקיבוץ
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/07/2009 08:27

      שלום רב נושא הזכויות בקיבוצים הינו מורכב מאוד וישנם מס' עו"ד בארץ שמתמחים בנושא זה. רצוי להתייעץ עמם בנוסף ליעוץ של עו"ד שמתעסק בדיני משפחה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר