דירת ירושה - דיני משפחה

  • שאלה
    יואב | 01/07/2009 09:27

    יש לי 2 שאלות . לפי העתק צו ירושה שקיבלתי אדם שנפטר בשנת 1970 ולא השאיר צוואה ירשו אותו אשתו, אימו וביתו, לאמא יש 2/12 מהדירה.את החצי השני ירשה אשתו הראשונה.נתן את הצו בית המשפט המחוזי. 1. איך זה ייתכן הרי באותם ימים היה חוק הירושה שקובע שזה מתחלק בין האם לבת בלבד. 2. במשך ארבעים שנה החליטו הרוב שלהם היו למעלה מתשעים אחוז מהדירה לא להשכיר אותה או אולי כן אבל לא ניתן לדעת זאת. כעת לאחר ארבעים שנה הם פנו ליורשי האמא של המוריש שלהם כ-8.5% מכיוון שהם רוצים למכור. 2.1- האם מגיע למיעוט משהו על שכירות שלא נלקחה מאשתו הנוכחית של המוריש שגרה בדירה עד אז. 2.2- האם כעת יכולים בעלי הרוב (למעלה מ-90%) להחליט להשכיר את הדירה גם ללא הסכמת יורשי המיעוט או שהם חייבים הסכמה שלהם. תודה.

    • דירת ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/07/2009 11:53

      יואב שלום, 1. יש לבחון האם היו ויתורים של צדדים כלשהם לאחרים. 2. אפשר לשקול הגשת תביעה לשכ"ד ראוי, עבור 7 שנים אחורה, אולם יתכן שבנסיבות הספציפיות שלכם, יקבע שאין מקום לפסוק נגדה שכ"ד רטרואקטיבי. 3. אי הסכמה להשכרת הדירה גורמת נזק לאחרים, שאינם נהנים מפירות הנכס. בפני המיעוט עומדת האפשרות לבקש פירוק שיתוף ולמכור את חלקו (לצד ג' יחד עם כולם, או לשותפים האחרים) בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • חידוד השאלה
        אביב | 02/07/2009 16:21

        כאן המצב הוא הפוך בו מישהי שמחזיקה 2% מהנכס מתנגדת להשכרתו. האם ניתן להשכיר בכל זאת. תודה.