חשבונות בנק בעת גירושין -דיני משפחה

  • שאלה חשבונות בנק בעת גירושין
    יובל המבולבל | 01/07/2009 09:18

    נשוי 3 שנים, ללא ילדים, לאישיתי חשבון בארץ על שמה, לי חשבון על שמי מזה כ- 23 שנה, שהתחתנו לפני שלוש שנים הכנסתי אותה לחשבום לתקופה של 6 חודשים עד שפתחה חשבון ע"מ שנפקיד את התנות, לאחר 6 חודשים היא יצאה ולכל אחד בארץ חשבון משלו. בארה"ב יש היה לאישתי חשבון שבו יש כספים שקיבלה ירושה מהסבא, היא הכניסה אותי לחשבון והיום הוא רשום על שם שנינו כשותפים, שאלותי הם: 1. בחשבוני האישי בארץ יש סכום של 400 אלף שקל שמורכב מפיצויים של 21 שנות עבודה, ק גמל שנצברו ברובם במהלך היותי רווק, האם הכספים רובם שלי למעט החלק היחסי של הנישואין או שמגיע לה 50% ? 2. האם מגיע לי בחשבון המשותך בארה"ב 50 % כשותף מלא בחשבון, או שמא כלום? אודה לתשובתכם

    • חשבונות בנק בעת גירושין -דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 02/07/2009 11:48

      יובל שלום, 1. לאשתך מגיעה המחצית מתוך הכספים שנצברו בתקופת הנישואין. 2. אפשר להתייחס לעובדה שהיא הוסיפה אותך כשותף בחשבון, בו מופקדים כספי ירושה, כמתנה שנתנה לך ומכאן שהם משותפים, אולם יתכן וביהמ"ש, העומד מול טענה שלה, שמדובר בכספי ירושה, בעיקר כיוון שאתם נשואים רק 3 שנים, ישתכנע ויקבע שלמרות הבעלות על החשבון, כספים אלה הם שלה בלבד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים