לקיחת ילד בניגוד לרצון האב - דיני משפחה

  • משמורת בלעדית
    ליבנת | 29/06/2009 22:11

    שלום, עברתי עם בעלי (אזרחות דני וישראלי) ובני בן 3(דני וישראלי)לדנמרק לפני כשנתיים.בישראל ערכנו הסכם גירושין ומשמורת בלעדית לי מאושר ע"י בית משפט.החשש שלי הינו כי אם נפרד/נתגרש בחו"ל לא אוכל לשוב עם בני לישראל למרות ההסכם.השאלה: האם לקיחת הילד לחיות בישראל בניגוד לרצון האב נחשבת כחטיפה ע"פ אמנת האג ?האם בית משפט ישראלי יכול לבטל את ההסכם בטענה שהילד גם אזרח זר? והאם ישנה דרך אחרת להבטיח לי משמורת בלעדית למרות שאני גרים בחו"ל?אודה לתשובתך.

    • לקיחת ילד בניגוד לרצון האב - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 01/07/2009 11:17

      אם ערכתם הסכם גירושין כיצד אתם חיים יחדיו ? האם לא ממשתם את ההסכם למרות שחתמתם עליו ? האב מתנגד לכך שתחזרי ארצה ?

      • משמורת בלעדית
        ליבנת | 01/07/2009 22:37

        ראשית תודה על ההתייחסות. אני אבהיר את השאלה: ערכנו ביננו הסכם שעיקרו גירושין ויחסי ממון בו ניתן משמורת בלעדית לי על בני בעת גירושין.אנחנו עדין נשואים וחיים בחו"ל.(היחסים תקינים) אם בעתיד נתגרש/נפרד אני רוצה להיות בטוחה שאוכל לחזור לישראל עם בני ולא יחשב הדבר כחטיפה .ההסכם הינו ישראלי ואין לו כמובן תוקף בחו"ל.מקווה שעכשיו הבהרתי את עצמי .מחכה לתשובה.תודה .