החזר הוצאות רטרואקטיבי - דיני משפחה

  • שאלה
    כוכבית | 22/06/2009 19:02

    שאלה: אני אם חד הורית לילד בן 4 יש ביני לבין האב הסכם משמורת מזונות והסדרי ראיה.. המשמורת כמובן היא אצלי הסדרי ראיה האב לא מעוניין לראותו ומזונות הוא משלם בזמן ואת כל הסכום. כאשר תבעתי אותו למזונות באמצעות עו"ד ביקשנו גם החזר הוצאות ראשוניות מאחר והוא עזב אותי בהריון והדיון החל רק שהילד הגיע לגיל שנתיים. לאחר מכן הוא ביקש שאבטל הכול ונחתום הסכם אצל עו"ד הסכמתי אבל מבילבול וחוסר ערנות שלי לא הוכנס הסעיף של החזר הוצאות ראשוניות אלא רק משמורת הסדרי ראיה ומזונות... הוא בילבל אותי ושכחתי מסעיף זה כבר חודשים שאני רוצה לשאול ואין לי את מי ורק עכשו מצאתי את הפורום הזה. האם אני יכולה עדיין לדרוש לחייב אותו לשלם הוצאות ראשוניות גם לאחר חתימת ההסכם למרות שהוא משלם מזונות שוטפים? האם אני יכולה לחייב אותו לשלם לי מזונות רטרואקטיבי מלידת הילד ועד היותו לגיל שנתיים עד שהחליטו לדון בתביעתי? הרי בתקופה זו לוויתי כסף מכל העולם על מנת לקיים את הילד הזה... מצטערת על אורך השאלה מקווה לתשובה. תודות

    • החזר הוצאות רטרואקטיבי - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/06/2009 00:25

      שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בנוסח הסכם המשמורת והמזונות שאושר ע"י ביהמ"ש. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • לעו"ד מיקי
        כוכבית | 23/06/2009 13:24

        בהמשך לשאלה על תשלום רטרואקטיבי.... בהסכם לא כתוב על תשלום מזונות רטרו או על הוצאות ראשוניות כגון מיטה עגלה ביגוד ראשוני וכו' אני שואלת כך : אם יש פסק דין של שופט על ההסכם של משמורת מזונות והסדרי ראיה בלבד אני יכולה לתבוע שוב ולבקש את השנתיים שקדמו לדיון? הוא עזב אותי בחודש 4 בהריון ולא תמך כלכלית עד שהילד הגיע לגיל שנתיים אז התחיל לשלם כל חודש מזונות בעקבות ההסכם. אז אני יכולה לדרוש מבית המשפט לחייב אותו לשלם לי שנתיים אחורה? תודה