פירוק שיתוף - דיני משפחה

  • זכאות למשכנתא - פרודה
    פאני | 22/06/2009 10:34

    במסגרת פירוק השיתוף עלינו למכור את הדירה המשותפת, עם המחצית אני כמובן רוצה לרכוש דירה , מכיוון שאני אהיה חייבת לקחת משכנתא הבנתי שאוכל להגיש בקשה לזכאות רק במידה ואני גרושה, אך כעת אני כבר 3 שנים פרודה ויכול להיות שבעקבות הסכסוף אשאר בסטטוס זה עוד הרבה שנים- מה החוקים לגבי זכאות לקבלת משכנתא? שאלה נוספת - בסטטוס זה של "פרודה" ובמצב שאני אגש לרכוש דירה משלי לאחר פירוק השיתוף - האם זה נכון שאצטרך להגיש אישור מהפרוד שלי שיאשר רכישת הדירה - (שהרי בת.ז. הסטטוס שלי עדיין נשואה)? מי יכול לעזור בקבלת חוקים אלו - שהרי מצד אחד בית המשפט פוסק על פירוק שיתוף ומצד שני אני עדיין אשאר כבולה לקבלת אישורים של "בעלי" שלמעשה אינו כבר בעלי / רק בת.ז. ? האם הגיוני הוא לבקש מבית המשפט בעת הפסיקה לקבלת מסמך משפטי החתום על-ידי הבעל להסכמה מראש ? יש כזה דבר בכלל?

    • פירוק שיתוף - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/06/2009 23:56

      שלום רב, את השאלות לגבי זכויותיך למשכנתא וכו' עליך לברר בבנק למשכנתאות. לגבי חתימת בעלך - ביהמ"ש אינו יכול להכריחו לחתום, אולם ניתן לשקול איזו סנקציה לבקש מביהמ"ש לקבוע, היה ולאור סרבנותו לתת לך גט, תימנע ממך היכולת לקבל משכנתא ולרכוש לעצמך דירה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • משכנתא .
        פאני היל | 23/06/2009 14:57

        קודם הנשים לא רוצות לתת לבעל את מחצית מערך הבית ומחזיקות אותו באמצעות סירוב להתגרש ואח"כ הן מתלוננות שהוא הולך לחיות עם אשה אחרת והן נשארות בבית לבדן ולא משלמות לבעל דמי שכירות שבהן הוא נושא לבדו ואח"כ מתלוננות שהן נשארות נשואות. תני לו את המחצית המגיעה לו , תקבלי גט ותקבלי הלוואה לרכישת דירה חדשה וחיים חדשים. בשביל זה יצא פס"ד בג"צ שגם אשה לא תוכל לסחוט את הבעל. וטוב עושה הבנק שמבטיח את עצמו.