על מי הנטל להוכיח שהאחריות פקעה?

  • מכשיר סלולרי באחריות?
    גליה | 24/02/2011 09:51

    רכשתי מכשיר סמארטפון מסוג G810 של טושיבה שלאחר 3 חודשים שבק חיים. הנ"ל הועבר למעבדות אורפרק ו"שכב" שם 3 שבועות. לאחר 3 שבועות ומליון טלפונים (למזלי היה לי מכשיר ישן, חצי עובד, שהשתמשתי בו אותה תקופה) - חזר אליי הטלפון בטענה שאינו מטופל במסגרת אחריות משום שפתח כניסת המטען ניזוק. אינני ילדה בת 5, אני יודעת היטב להכניס מטען לטלפון ואם הוא ניזוק כנראה שהיה מלכתחילה לא תקין (מיום הרכישה הטעינה היתה בעייתית). מה עושים? הכסף ירד לטמיון? 3 שבועות שבהם השתמשתי ללא הטלפון היו לחינם?

    • על מי הנטל להוכיח שהאחריות פקעה?
      עו"ד א. מירוז | 25/02/2011 15:39

      על מנת שהחברה תהיה פטורה מהאחריות, עליה להוכיח שעשית שמכשיר שימוש בניגוד להוראות או הפרה אחרת של תעודת האחריות. כמו כן, את זכאית לפיצוי סביר על משך הזמן הארוך שהמכשיר שהה שם. מוצע להוציא להם מכתב דרישה ברשום להחליף את המכשיר וכן לפצות אותך, לאחר מכן, ניתן לנסות להגיע לפשרה סבירה.

      • בהמשך לתשובתך
        גלי | 27/02/2011 15:31

        קשה לי לקבל את העובדה שלאחר 3 חודשי שימוש בלבד זרקתי 1000 ש"ח לפח כי לטענתם גרמתי לנזק בפתח הטעינה. אני מעוניינת לתבוע אך אינני יודעת את מי? רכשתי את המכשיר (לצערי) ממחסני חשמל, היבואן הבנתי שהוא אורפרק והמעבדה בה בוצעה הבדיקה היא אקסל. את מי תובעים? את בית העסק ממנו נרכש המכשיר? את היבואן? את המעבדה? אנא, אודה לתשובתך.