איתור הכתובת

  • הגשת תביעה קטנה ללא כתובת הנתבע
    שלמה | 22/02/2011 12:26

    שלום, לפני כחודשיים וחצי נפטר אבי ז"ל. למחרת ההלוויה הגיע לבית הורי קבלן מצבות (ביוזמתו) וסיכמנו איתו על מצבה במחיר 5000 ש"ח. נמסרו לו 2 שקים ע"ס 2500 ש"ח כ"א כשהשני דחוי לחודש (יש בידנו קבלה וצילומי השקים). מספר ימים לאחר מכן ביקשנו להחליף את המצבה למצבה אחרת שעלותה 3500 ש"ח. סוכם שההפרש (1500 ש"ח) יוחזר בכך שהאיש יחזיר לנו את השק הדחוי ובתמורה ניתן לו שק אחר ע"ס 1000 ש"ח. עד היום, למרות אין ספור שיחות טלפון והבטחות חוזרות ונשנות מצידו שהוא יבוא כדי להחזיר את ההפרש, ההבטחה הזאת לא קויימה בתרוצים שונים ומשונים. מיותר לציין ששני השקים נפרעו בנתיים. יש בידנו הקלטה של שיחת טלפון שבה הוא נשמע מבטיח לבוא ולהחזיר לנו את הכסף. מטבע הדברים נואשנו מהאפשרות שהכסף יוחזר והחלטנו להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. שאלותי הן: 1. בחשבונית שקיבלנו מופיעה כתובת בית העסק אבל מבדיקה שערכנו אין לו עסק בכתובת הזאת והאיש למעשה עובד מבלי שיהייה לו בית עסק. האם יש לתבוע את האיש עצמו או את בית העסק? 2. אין בידנו את כתובת ביתו של האיש וכאמור אין גם כתובת בית עסק. האם ניתן להגיש תביעה מבלי לציין את הכתובת, ואם לא - כיצד ניתן להשיע את כתובתו? אני מתנצל על האריכות ומודה לכם מראש על כל מענה שינתן.

    • איתור הכתובת
      עו"ד ש. בייזר | 22/02/2011 19:32

      שלום שלמה יש לציין בכתב התביעה את כתובת העסק או כתובת הבית של האיש (אני מניח שלא מדובר בחברה אלא בעוסק מורשה). לגבי איתור הכתובת - זו בעייה ידועה וכואבת. נסה לאתר את הכתובת בדרכים יצירתיות, או שתפנה לחוקר פרטי. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום